Google släpper appen Featured Photos Screensaver för Mac

0 Shares

Desktop-and-Android-1000

Google och fotografering verkar gå hand i hand. Företagets nya Pixel- och Pixel XL-smartphones tar mycket högkvalitativa bilder, medan dess Photos-app för Android och iOS är ett fantastiskt sätt att både lagra och kategorisera bilder i molnet.

Idag tar Google sin passion för fotografering till en annan nivå med en helt ny app för macOS. Dubbade ‘Featured Photos Screensaver’ det skapar en skärmsläckare med bilder som kommer från användarfoton som laddades upp till Google+. Oroa dig inte för integritet, folkens – det här är bilder som användarna har gått med på att dela. Google+ fotografer kan välja att välja bort om de föredrar det.

“Från slående silhuetter till fängslande utsikter, talangfulla fotografer delar vackert och iögonfallande arbete på Google+ varje dag. För att föra dessa foton till en bredare publik har vi länge visat ett urval av dem på TV-apparater och bildskärmar runt om i världen via Google Fiber och miljontals Chromecast-enheter “, säger Neil Inala, Google+ Product Manager, Google.

Inala förklarar vidare, “vi är glada över att kunna göra dessa vackra foton av våra medlemmar ännu mer tillgängliga genom att föra dem till dina datorer och telefoner. Med vår nya skärmsläckare för utvalda bilder för Mac kan du visa fantastisk, högupplöst fotografering från våra Google+ medlemmar när din dator är inaktiv “.

Vilka typer av fotografier kommer att visas? Google delar kraven nedan.

har delats offentligt på Google+ vara i liggande orientering (inte stående) har minst en upplösning på 1920 x 1080p inte visa människor som inte har text eller vattenstämplar publiceras av den ursprungliga ägaren

Oavsett anledning har Google inte gjort ‘Featured Photos Screensaver-appen’ tillgänglig för Windows 10. Detta är ganska konstigt, eftersom det finns mycket fler användare av Microsofts stationära operativsystem än för MacOS. Kanske om det visar sig vara populärt kommer Google också att skapa en version för Windows.

Vill du prova den här nya appen? Du kan ladda ner den här.

0 Shares