Google släpper fjärde och sista Android P-beta före officiell lansering

0 Shares

Android P-logotyp

Vi kanske ännu inte vet säkert vad det kommer att kallas, men vi har nu en mycket bra uppfattning om vad vi kan förvänta oss av Android P – eller Android 9.0, om du föredrar det. Efter många förhandsgranskningar av utvecklare har Google nu släppt den fjärde och sista beta före den officiella lanseringen senare i sommar.

Detta är mycket nära den slutliga koden som kommer att skickas till telefoner under de kommande veckorna och månaderna, och Google säger att “Beta 4-uppdateringen innehåller en versionskandidatbyggnad med slutliga systembeteenden och de officiella Android P API: erna (API-nivå 28)” . Även om det främst riktar sig till utvecklare, finns det inget som hindrar någon med en kompatibel telefon (eller emulator) som laddar ner och installerar den slutliga betaversionen av Android P.

Se även:

Google uppmanar utvecklare att göra sina appar redo för konsumentversionen av Android P, och företaget påpekar inte några större buggar som testare behöver se upp för. Utvecklare rekommenderas att publicera P-kompatibla versioner av sina appar till Play Store före den stora dagen för att säkerställa en “fantastisk upplevelse för användare som övergår till Android P”.

Som alltid är det Googles egna Pixel-enheter som får första dibs på beta, och detta kommer också att vara fallet när den slutliga versionen av mobil OS släpps. Det har funnits förhandsgranskningsbyggnader för andra telefoner från OnePlus, Xiaomi och Sony, men med det officiella lanseringsdatumet fortfarande ett mysterium (Google säger bara att lanseringen “kommer snart”), är det svårt att säga precis när ägare av telefoner som inte är Google kanske kan uppgradera.

Om du vill delta i beta-programmet i det sista steget i spelet kan du anmäla dig här. Om du redan är registrerad bör Beta 4 snart ta sig till dig.

0 Shares