Google släpper ny Android Wear beta … som bara är kompatibel med en klocka

0 Shares

lg-watch-sport

Google har släppt en ny betaversion av Android Wear, men det är en uppdatering som kommer att vara av intresse för ett mycket begränsat antal personer. För testning i den verkliga världen är beta bara kompatibel med LG Watch Sport.

Även om detta kan låta som en allvarlig begränsning – ja, det är det verkligen – Google är snabb att påpeka att vem som helst kan prova beta genom att installera Android-emulatorn. Men vad kan du förvänta dig att hitta i den här nya versionen?

Se även:

Google upprepar vad det sa tillbaka vid I / O tidigare under året – detta är främst en teknisk uppgradering till API 26 med förbättringar av bakgrundsgränser och meddelandekanaler. Det ger användarna möjlighet att kontrollera aviseringarna de får utan att använda det trubbiga verktyget för muting över hela linjen.

Denna beta introducerar också fler begränsningar för bakgrundstjänster. Med ett förnyat fokus på integritet, öppenhet och effektivitet varnas utvecklare för att appar ska använda batterisparande tekniker och tjänster måste visa ett meddelande när de körs i bakgrunden. Ovanpå detta säger Google att platsuppdateringsfrekvensen har minskat.

För alla med en LG Watch Sport kan du registrera dig för betaversionen och ladda ner fabriksbilden.

0 Shares