Google slutar utfärda säkerhetsvarningar till Microsoft Edge-användare

0 Shares

Chrome / Edge bleknar

När Google började varna Microsoft Edge-användare om potentiella säkerhetsfrågor för att uppmuntra dem att byta till Chrome, verkade det som om webbläsarkrigen åter hade full effekt.

Men nu verkar Google ha insett att det är lite småaktigt att visa varningen för användare av Chromium-baserade Edge. Företaget visar inte så länge sådana varningar – ett drag som kan ta bort ett hinder för de som har satt på staketet om att byta.

Se även:

När du besöker Chrome Web Store med den nya Microsoft Edge visas inte längre meddelandet som uppstod högst upp på sidan som gav användarna “Google rekommenderar att du byter till Chrome för att använda tillägg säkert”. Edge, dock fortfarande bara officiellt stödde ett mycket begränsat antal handplockade tillägg.

Men den goda nyheten är att det inte bara är möjligt att installera förlängning från Chrome Web Store, människor avskräcks inte längre från att göra det. Det gamla varningsmeddelandet har ersatts med ett som säger: “Du kan nu lägga till tillägg från Chrome Web Store till Microsoft Edge – klicka på” Lägg till i Chrome “.”

Även om det förmodligen är rättvist att säga att det inte förloras någon kärlek mellan Google och Microsoft, är det bra att se att Google har beslutat att sluta försöka skrämma människor som inte använder sin webbläsare.

Bildkredit: Ilya Sergeevych / Shutterstock

0 Shares