Google tar med videoförhandsgranskningar till sökresultat på Android

0 Shares

Baheti säger vidare, “Från och med idag och lanseras bredare nästa vecka, i Google-appen för Android och Chrome på Android, när videoresultat dyker upp i videokarusellen, precis som textavsnitt för textresultat, kommer du att se förhandsgranskningar av video Så oavsett om du försöker lära dig några nya salsadanssteg eller sitter fast vid sidan av vägen och försöker byta ut ett däck och behöver en video som använder de verktyg du har till hands, har du nu förhandsgranskningar av video direkt i sökresultaten, vilket ger dig en bättre uppfattning om vad du håller på att titta innan du trycker på. “

Detta hjälper inte bara användarna att hitta relevant innehåll, utan det kan ha den extra fördelen att bekämpa klickbete. Ofta publicerar oärliga YouTube-skapare en vilseledande titel för sin video, vilket i princip lurar en användare att klicka på den. Skaparen kan generera intäkter från detta.

Dessa klick-betare får dock inte betalt för dessa videoförhandsgranskningar. Förhoppningsvis kommer användarna att använda den nya funktionen för att undvika att belöna dessa oärliga människor. Det vill säga om förhandsgranskningen visar tillräckligt för att informera användaren om att det i princip är skräp.

Om du är orolig för att den här funktionen påverkar användningen av mobildata, gör det inte. Som standard laddas videoförhandsgranskningarna bara när de är anslutna till Wi-Fi. Om du inte har något emot att använda extra data, för att du till exempel har en obegränsad plan kan du till exempel aktivera förhandsgranskningar över mobiltelefoner i inställningarna.

Gillar du att se dessa förhandsgranskningar i sökresultaten eller kommer rörelsen att visa sig distraherande? Berätta för mig i kommentarerna nedan.

0 Shares