Google tillåter nu Android-appar som underlättar spel med riktiga pengar

0 Shares

kort-poker-marker

Google har lindrat sina regler kring spelappar med riktiga pengar i Google Play – åtminstone i vissa länder. Det har varit ett förbud mot appar och spel som tillåter användare att spela med riktiga pengar sedan 2013, men det har nu förändrats.

Medan det tidigare fanns ett förbud på grund av svårigheterna att polisera åldrar och följa olika spellagar runt om i världen, är spelappar med riktiga pengar nu tillåtna i Storbritannien, Frankrike och Irland.

Rykten om lindring av Googles regler har cirkulerat under en liten stund, och i sin uppdatering i augusti av utvecklingsprogrampolicyn har Google implementerat nya regler. Som företaget förklarar: “Vi har infört nya policyer för spelappar, som för närvarande endast är tillåtna i Storbritannien, Irland och Frankrike.”

De nya reglerna föreskriver att utvecklare måste skicka in sina spelappar för en särskild kontrollprocess och att de måste ha ett IARC-innehåll. Andra regler inkluderar ett förbud mot användning av Googles betaltjänster, ett krav på att visa information om ansvarsfullt spelande och ett krav på att blockera användning av minderåriga. Den fullständiga listan med krav lyder:

Utvecklare måste framgångsrikt slutföra ansökningsprocessen för att kunna distribuera appen på Play; Appen måste följa alla tillämpliga lagar och industristandarder för alla länder där den distribueras. Utvecklare måste ha en giltig spellicens för varje land där appen distribueras. Appen måste hindra underåriga användare från att spela i appen. Appen måste förhindra användning från länder som inte omfattas av spelautorisationen som tillhandahålls av utvecklaren. Appen får INTE använda Googles betalningstjänster, inklusive fakturering i appen Google Play. Appen måste vara gratis att ladda ner och installera från butiken; Appen måste klassificeras som AO (endast vuxen) eller motsvarande IARC; och App och dess applista måste tydligt visa information om ansvarsfullt spelande.

Bildkredit: czoborraul / Shutterstock

0 Shares