Google tillkännager Fast Pair för att påskynda Bluetooth-parning för Android

0 Shares

Google har meddelat Fast Pair, en uppdatering av Bluetooth-anslutning som påskyndar processen för att ansluta en Bluetooth-enhet – till exempel hörlurar – till en Android-telefon eller surfplatta. Det är en idé som inte är helt olik den teknik som används av Apple för att ansluta AirPods till iPhones.

Med hjälp av en kombination av BLE (Bluetooth Low Energy) för reklam och upptäckt och traditionell Bluetooth för parning är fokus på hastighet och säkerhet. Den är kompatibel med enheter som kör Android 6.0 Marshmallow och senare, och den är en del av Google Play-tjänsterna 11.7+.

Även om detta i princip låter bra, kommer framgången för Fast Pair att vara beroende av att tillverkarna antar standarderna – och det gör ingenting för den nuvarande sorten av Bluetooth-enheter som finns där ute. Eftersom detta är en nyligen aviserad teknik är stödet lite tunt på marken just nu. Fast Pair fungerar med Google Pixel Buds och Libratones Q Adapt On-Ear, och de kommande trådlösa headseten i Plantronics Voyager 8200-serien kommer också att vara kompatibla.

Google förklarar hur snabbkopplingsprocessen fungerar:

    Slå på en snabbpar-aktiverad enhet och sätt den i parningsläge. Android söker efter BLE-sändningar i närheten av användarens telefon och upptäcker ett Fast Pair-paket (förutsatt att Bluetooth och Location är aktiverat). Detta paket skickas till våra servrar för att få tillbaka enhetens produktavbild, produktnamn och kompletterande app (om det finns en). Användaren får ett meddelande med hög prioritet som ber dem “Tryck för att para ihop” med enheten. Meddelandet innehåller produktnamn och bild. När användaren trycker på meddelandet använder vi klassisk Bluetooth för att upprätta en anslutning. Ett framgångsmeddelande visas som innehåller en länk för att ladda ner den medföljande appen (om det finns en).

0 Shares