Google Translate-appuppdateringen introducerar funktion för taltranskription

0 Shares

Google Translate-applikationen för Android kan nu användas för att transkribera tal; den nya funktionaliteten tillåter vem som helst att “transkribera främmande språk när det händer”, enligt Google.

Google Translate Product Manager Sami Iqram beskriver motivationen bakom den nya funktionen.

Nyligen var jag på min väns familjesamling, där hennes mormor berättade en historia från sin barndom. Jag kunde se att hon var glad att dela det med alla men det fanns ett problem – hon berättade historien på spanska, ett språk som jag inte förstår. Jag drog ut Google Translate för att transkribera talet när det hände. När hon berättade historien dök den engelska översättningen upp på min telefon så att jag kunde följa med – det främjade ett ögonblick av förståelse som annars skulle ha gått förlorat.

Transkriberingsfunktionen har lagts till i Googles Translate-app för Android. Applikationen stöder redan text-, bild- och röstbaserade översättningar.

Google konstaterar att funktionen kommer att lanseras för alla användare av Translate-applikationen under de närmaste dagarna. Det kommer endast att finnas tillgängligt för kombinationer av följande åtta språk i början: engelska, franska, tyska, hindi, portugisiska, ryska, spanska och thailändska.

En ny “Transkribera” -ikon ska vara synlig i applikationen efter uppdateringen. Ett tryck på ikonen och valet av käll- och målspråk är allt som krävs för att starta processen. Användare kan när som helst välja paus eller starta om.

Originalutskriften är tillgänglig och det finns alternativ för att ändra textstorlek eller tema (mörkt tema stöds) från inställningsmenyn.

Den nya transkriberingsfunktionen fungerar bäst i “en lugn miljö med en person som pratar i taget” enligt Iqram.

Konversationsläge, en annan funktion i Translate-applikationen, är fortfarande tillgänglig och bör användas för konversationer med två deltagare.

Google planerar att förbättra transkriberingsfunktionaliteten i framtida uppdateringar. Företaget avslöjade inte planer på att utöka funktionen till andra språk.

0 Shares