Google tvingar YouTube Music till Android-användare

0 Shares

Jag är ett stort fan av YouTube. Jag tittar inte bara på videor på webbplatsen dagligen, jag är också en betald abonnent på YouTube TV – jag älskar tjänsten och delar gärna med mina $ 50 varje månad. YouTube Music är dock en helt annan historia – jag hatar det typiskt. När du testade det mot Spotify och Apple Music misslyckades YouTube Music stort. Användargränssnittet är bara onödigt förvirrande. Uppriktigt sagt är jag inte säker på hur Google gjorde det så fel. Suck.

Det var därför jag blev ganska uppslukad av nyheterna om att Google kommer att förinstallera YouTube Music-appen på alla Android 10-enheter, plus några nya som kommer med Android 9. Ja, det kommer att fås på många intet ont anande kunder. Detta inkluderar köpare av Googles egna enheter, till exempel den kommande Pixel 4.

“YouTube Music är din personliga guide genom hela musikvärlden – oavsett om det är en het ny låt, svår att hitta pärla eller en otillåtlig musikvideo. Musikfans på Android-telefoner kan nu enkelt låsa upp magiken i YouTube Music, som kommer installerat på alla nya enheter som startar med Android 10 (och Android 9), inklusive Pixel-serien, säger Brandon Bilinski, produktchef, YouTube Music

Bilinski förklarar vidare: “Musiklyssnare på Android-enheter är nu bara några få kranar från att strömma sina go-to-spår och upptäcka ny musik. Från gymmet, till bilen, till jobbet – det är allt här, precis i din bakficka. Upptäck officiella låtar, album och spellistor, musikvideor, remixer, liveframträdanden, svår att hitta musik med mera. Oavsett ditt humör så har vi täckt dig. “

Här är affären, att förinstallera en app oavsett operativsystem kan vara ganska irriterande. Varje gång jag ser Candy Crush på en Windows 10-installation, till exempel, börjar jag rasa. Helvete, det är bara från Microsoft – datortillverkare buntar ännu mer skit! Även Apple är skyldig och tvingar många av sina egna appar till iOS-användare. Det kan sant att det finns värde i att förinstallera saker som en webbläsare eller e-postklient – åtminstone med Android kan du ändra standardappar, till skillnad från iOS.

Tyvärr är YouTube Music bara inte en bra upplevelse just nu, och förinstallation av det signalerar för mig att det inte ser framgång organiskt. Istället för att tvinga musikstreaming-appen till Android-användare, varför inte bara förbättra den så att människor söker den på egen hand? Jag menar, vi vet att Google kan skapa utmärkta appar, eller hur? Jag söker jätten för att göra YouTube Music till en bättre upplevelse i framtiden.

Bildkredit: Brian A Jackson / Shutterstock

0 Shares