Google tweaks Files Gå för att göra det lättare att frigöra utrymme på din Android-enhet och ändra filassociationer

0 Shares

Google Files Go-appen

Att använda vilken smartphone som helst innebär att man måste arbeta inom sina lagringsbegränsningar. Förekomsten av molntjänster har lett till en del av belastningen på fysisk lagring, men det kan fortfarande vara ett problem att ta slut på rummet lokalt.

För att hjälpa till med detta problem erbjuder Google Files Go. Nu har företaget uppdaterat appen för att göra den till ett ännu mer kraftfullt verktyg för att frigöra utrymme. Appen kan nu hantera SD-kort och surfplattor och innehåller ett nytt alternativ för att ändra filassociationer.

Medan SD-kortstöd är långt ifrån standard är utbyggbart lagringsutrymme fortfarande något som finns på många Android-enheter, särskilt surfplattor. Tidigare endast tillgängligt för smartphones har Google nu öppnat Files Go till surfplattor och lagt till stöd för sanering av SD-kort också.

För alla som har kämpat med ständigt föränderliga filassociationer efter att ha installerat nya appar kommer Googles introduktion av ett nytt sätt att ändra denna inställning vara välkommen. Företaget förklarar:

Du kan också anpassa vilka appar som öppnar dina filer med vår nya Öppna med flöde. Detta bör ge dig större flexibilitet och kontroll när du hanterar alla typer av filer. Om du till exempel vill öppna PDF-filer kanske du vill använda din favorit-PDF-visningsapp och det är nu möjligt.

Du kan ladda ner Files Go gratis från Google Play.

0 Shares