Google vrider Android-saker för att enbart fokusera på smarta högtalare och skärmar

0 Shares

Android-saker

Google har meddelat att det dramatiskt minskar fokus för Android Things, ursprungligen tänkt som företagets breda IoT-plattform.

I stället för att vara ett OEM-verktyg som kan användas för att producera nästan vad som helst för Internet of Things, kommer Android Things istället att fokusera på bara två produktlinjer: smarta högtalare och smarta skärmar.

Se även:

Google hade tidigare planerat att stödja ett flertal System on Modules (SoMs) för att möjliggöra att Android-saker kan föras till ett brett utbud av enheter. Men efter att ha sett framgången och populariteten hos viktiga produkter har företaget förändrat sig.

I ett blogginlägg säger Google:

Under det senaste året har Google arbetat nära partners för att skapa konsumentprodukter som drivs av Android Things med den inbyggda Google Assistenten. Med tanke på de framgångar som vi har sett med våra partners inom smarta högtalare och smarta skärmar fokuserar vi om Android Things som en plattform för OEM-partners att bygga enheter i dessa kategorier framåt. Därför kommer stöd för produktionssystem på moduler (SoM) baserat på NXP, Qualcomm och MediaTek-hårdvara inte att göras tillgängligt via den offentliga utvecklarplattformen just nu.

Google är fortfarande angelägen om att uppmuntra experiment och säger att Android Things SDK kan användas ovanpå populär hårdvara som NXP i.MX7D och Raspberry Pi 3B. Företaget erbjuder fortfarande Cloud IoT Core och Cloud IoT Edge för att hålla sin hand nedsänkt i IoT-vattnet.

0 Shares