Googles nya Voice Access-app låter dig styra din Android-telefon med din röst

0 Shares

Google Voice Access-appen

Google har en ny app som möjliggör full kontroll över en Android-telefon med din röst – Voice Access. Även om det har varit möjligt att utföra enkla åtgärder som att byta appar och skriva meddelanden, är möjligheten att interagera med element på skärmen något som saknats.

Pitched som ett tillgänglighetsverktyg fyller Voice Access många luckor i Androids röststyrningssystem, vilket gör det möjligt att navigera i appar, redigera text och mycket mer.

Se även:

Även om Google säger att röståtkomst är till hjälp för personer med Parkinsons sjukdom, multipel skleros, artrit, ryggmärgsskada och andra tillstånd, inser företaget att full röstkontroll av Android är något som också kommer att tilltala många andra människor.

Introduktion av den nya appen säger Google:

När du använder röståtkomst kan du skriva och redigera ett textmeddelande handsfree genom att säga “Ok Google” och öppna din favoritapp med kommandot “öppna”. Välj sedan textfältet genom att tala numret som Voice Access visar bredvid. Efter att ha sagt ditt meddelande högt, som “vill du träffas till lunch imorgon?” du kan redigera texten med fraser som “ersätt imorgon med lördag” för att ändra den dag du vill träffas. Tala kommandon som “radera raden” eller “ångra” börjar om och när du är klar kan du säga “sluta lyssna”.

Du kan ladda ner röståtkomst från Google Play och över på tillgänglighetsbloggen hittar du en guide till vad appen kan.

0 Shares