Efter år av förberedelser och planering gjorde NASA historia i rymden idag. Tidigt på morgonen lyckades helvetet Ingenuity ta flyg i Mars tunna atmosfär, med fler tester planerade under hela denna vecka. Google låter aldrig ett anmärkningsvärt världshändelse passera utan någon form av erkännande, och med samma kreativa anda är nu ett helt nytt påskägg som firar prestationen live.

Att skriva “Ingenuity NASA” i Googles sökfält returnerar det vanliga infokortet som innehåller all slags information om Mars-helikoptern. Genom att klicka på det lilla fotot till höger om delningsikonen får du uppfinningsrikedomen till liv när den svävar runt din webbläsare ovanför ett marslandskap. Till skillnad från morgonens lansering landar helikoptern aldrig på marken. istället flyter det bara fram och tillbaka framför resultatsidan tills du klickar ut.

Du kan kolla påskägget i aktion i NASA: s inbäddade tweet ovan, eller gå till Googles hemsida på din dator eller telefon för att prova det själv. Det är en rolig hyllning till morgonens betydelsefulla prestation, särskilt med tanke på “Hjärnan” hos Uppfinnandet dök upp först i flaggskepps Android-enheter 2014.