Googles två pixelproblem

0 Shares

Precis som oönskade svampar som dyker upp efter regn är det rykten om Pixel 3 / XL överallt. Google får sås från all gratis fan- och blogginläggshype. Föreställer jag mig, eller är det ännu mer surr än för nästa iPhone (er), som förmodligen kommer snart (Apple skickade ut inbjudningar igår för ett produktevenemang den 12 september).

Buzz är måttet på intresse – och även om iPhone har en ledande marknadsandel är Pixels mindshare formidabel. Någon säger till mig: Är Googles nya enhet verkligen det Bra? De läckta bilderna är det inte det där inspirerande med avseende på design (lite är annorlunda). Eller kanske är förväntningarna om iPhone X (och dess följeslagare) låga – och kanske för gott anledning.

Hype är ett mått på intresse, och det är utsökt gratis marknadsföring för Google som distraherar från Apples mer förestående nya produktmeddelande. Hur många potentiella köpare, särskilt de som funderar på att lämna Android, kan försena att köpa en ny iPhone i september när de kan vänta några veckor längre för att verkligen se vad Pixel dyker upp? De vet redan vad de ska göra utom Samsung Galaxy-serien.

Android Pie är redo att visas, men de flesta användare som inte är Pixel väntar på att få det. Tyvärr, Samsung-användare (för tillfället). Måste säga: Jag föredrar starkt plattformen, som är mycket kontextuell, framför iOS 12 (som är sent, offentlig betatestning). Efter några år av att vara för tecknad, Android är äntligen fräsch, livlig och charmig. Det är modernt utan att vara stodgy. Verktyget är fantastiskt, och där förtjänar Google tillbörlig kredit för artificiell intelligens, som jag avfärdade som marknadsföringsfluff. Mitt fel.

Cirkel bakåt, hype ger Google två Pixel-problem. För det första, om det finns för många läckor för länge, tror många potentiella köpare att de redan vet tillräckligt för att kunna välja mellan Android och iPhone — eller en annan enhet. För det andra bör hype höja förväntningarna utöver vad Google faktiskt levererar, det kan finnas en social och nyhetsmässig motreaktion av gripande inlägg.

Vissa människor undrar: “Så vad?” Pixelförsäljning är liten jämfört med iPhone. Åtgärden är det inte hur många men till vem? Apple och Google säljer var och en alltmer digitala livsstilar runt sina end-to-end-plattformar. Fruktlogotypföretagets livsstilsplattform är tyst, medan Android finns på de flesta andra smartphones som säljs överallt. Men bara Google matchar Apple för att erbjuda sina hårdvaruanvändare de senaste uppdateringarna och den senaste programvaran.

Pixelanvändare är färre, men många är gadgetentusiaster. Som jag har hävdat i årtionden: Entusiaster är varje företags bästa marknadsförare. Entusiaster tenderar att vara högljudda, och även med all kakofoni för sociala medier kan Android-armén höras. Det är en annan förklaring till att Pixel-läckor är så synliga.

Tänk på dessa entusiaster ett annat sätt. Antagligen spenderade Apple miljontals dollar på videoreklam med iPhone X-fotografering. Google använde en hashtag, #teampixel, för att samla användare och deras bilder tagna med en Pixel-smartphone. Entusiastisk energi kring pixelfotografering – tillsammans med en listig AI, hårdvara och mjukvaruteknik – ger en övertygande visuell berättelse som efterklang över InterWebs.

Det är en tre dagars helg framöver. Visst har du lite tid att reagera och svara: Har rumormill gått överbord med Google Pixel 3 / XL läckor? Boomer surret högre än nästa iPhone (er)? Kommer all denna hype att hjälpa eller skada Pixel-försäljningen? Eller spelar det någon roll? Och finns det en ny Apple- eller Google-smartphone i din omedelbara framtid? Eller en annan? Var #teampixel en vinnande marknadsföringsstrategi? Säg det du.

Fotokredit: NinaMalyna / Shutterstock

0 Shares