Gör dig redo för iBall – Disney-genombrott kan leda till runda telefoner och realistiska robotögon

0 Shares

Kallad Papillon, visade Disney upp tekniken på SIGGRAPH-konferensen med tre små leksaker, Beep, Boop och deras hundliknande husdjur Igg.

Karaktärerna hade vilt uttrycksfulla ögon och svarade på gester från mänskliga besökare.

‘Papillon är en teknik som är skalbar och flexibel’, säger Ivan Poupyrev, en senior forskare som leder interaktionsteamet vid Disney Research Pittsburgh.

Teamet säger att det först kunde användas i leksaker.

“Vi föreställer oss att den används för att bygga interaktiva leksaker, kompletterande karaktärer för videospel, robotar eller kanske så småningom till och med mänskliga protetiska ögon.”

”Ett av våra mål var att skapa minimala skärmar, ta reda på hur mycket upplösning du verkligen behöver för att uttrycka känslor,” säger Eric Brockmeyer, en forskningsassistent från Disney Research Pittsburgh som arbetade med projektet. ‘Det visar sig att du verkligen inte behöver så mycket för att förmedla en övertygande interaktiv upplevelse.’

“Tillkomsten av 3D-utskrift har dock gjort det möjligt att skapa skräddarsydda optiska element, eller” tryckt optik, “sa Disney.

‘Dessa element inkluderar sådana strukturer som ljusrör, som kan rikta och böja ljus ungefär som ett fiberoptiskt element.

‘Papillon kan således möjliggöra videoprojektion i även små tecken och till en bråkdel av kostnaden för medföljande fiberoptik.

För att se till att bilder på den runda skärmen inte är förvrängda utvecklade teamet en algoritm baserad på Fibonacci-spiraler som minimerar snedvridningar – vilket innebär att dina e-postmeddelanden, textmeddelanden och appar kan visas på den runda skärmen och förblir användbara.

0 Shares