Gör dig redo för Windows 10 ‘Vanadium’

0 Shares

Microsofts första Windows 10-funktionsuppdateringar använde “Threshold” -kodnamnet, men mjukvarujätten gick över till att använda “Redstone” för uppdateringarna Anniversary, Creators, Fall Creators, april 2018 och oktober 2018.

Programvarugiganten gick med “19H1” för uppdateringen som ska komma ut nästa vår (uppdateringen från april 2019 möjligen), men den planerar att ändra sin namnkonvention igen för den uppdatering som planeras släppas i oktober 2019.

SE ÄVEN:

Enligt hennes källor säger ZDNets Mary Jo Foley att Windows 10-utvecklare kommer att börja använda samma periodiska system för namngivning som Azure-teknik efter Windows-teknikens flytt till den gruppen.

Foleys källor säger att istället för att internt namnge den framtida uppdateringen från oktober 2019 “19H2”, som du förväntar dig, kommer den istället att kallas “Vanadium” (V). (Ett element som beskrivs som en “High Supply Risk” – sätt in ditt eget uppdateringsskämt från oktober 2018 här.)

Det betyder att om namngivningskonventionen håller fast, kan byggnaden efter den – april 2020-utgåvan – kallas “Chromium” (Cr), men naturligtvis kommer Google sannolikt inte att bli så imponerad om det är.

Just nu har Microsoft ingen kommentar om sina framtida namngivningsplaner. Inte överraskande.

Bildkredit: Royal Society of Chemistry.

0 Shares