Gör Windows 10s tidslinjefunktion faktiskt användbar genom att lägga till stöd för Chrome och Firefox

0 Shares

Tidslinjen är ett utmärkt tillskott till Windows 10, introducerat som en del av april 2018-uppdateringen. Den kommer ihåg vilka dokument och webbsidor du har arbetat med nyligen, så att du snabbt kan fortsätta där du slutade.

Så bra som det är har det dock en stor brist och det är att den bara kommer ihåg webbsidor du har öppnat i Microsoft Edge. Om du inte använder den webbläsaren – och låt oss vara ärliga, det är de flesta – så minskas tidslinjens användbarhet kraftigt. Tack och lov finns det ett sätt att få det att komma ihåg sidor du har besökt i Chrome eller Firefox.

SE ÄVEN:

För att lägga till din favoritwebbläsare till tidslinjen behöver du bara installera tillägget Windows Timeline Support från Chrome Web Store eller från Firefox-tillägg.

Tillägget är gratis, även om det är i beta så att du kan stöta på enstaka fel med det, men hittills har det fungerat felfritt för oss.

Tillägget listar följande funktioner:

Synkronisera din webbhistorik till Windows tidslinje, få åtkomst till den senare eller på en annan enhet med samma Microsoft-konto. Justera hur många sekunder du måste vara på en sida innan den lagras i Windows tidslinje (som standard, 8 sekunder). Fortsätt surfa på en annan enhet snabbt genom att “trycka” på din nuvarande aktiva flik till andra enheter som delar samma Microsoft-konto.

Du kan ladda ner Windows Time Support-tillägget för Chrome här eller för Firefox här.

0 Shares