Gör Windows Package Manager WinGet lättare att använda genom att lägga till ett GUI

0 Shares

Winstall-ikonen

Med den senaste lanseringen av WinGet tog Microsoft en pakethanterare i Linux-stil till Windows 10, vilket gör livet enklare för systemadministratörer och alla som vill automatisera programinstallation.

Men även om Windows Package Manager utan tvekan är användbart är det också lite skrämmande för många människor. Det kommandoradsdrivna verktyget kan verka väldigt nedslående, så varför inte lägga till en grafisk frontend för att göra det mer tillgängligt? Vi visar dig hur du skapar programvaruinstallationsskript utan att behöva använda kommandoraden.

Se även:

Även om det finns några installerbara frontend-enheter tillgängliga för Windows Package Manager, är Winstall ett onlineverktyg som inte kräver att du installerar någon programvara. Den är ren, lätt och lätt att använda. I vår tidigare guide för att använda WinGet nämnde vi Winstall i förbigående, men vi tyckte att det motiverade en närmare titt.

Besök Winstall-webbplatsen och du kan närma dig saker på ett par sätt. Den första är att söka efter programvaran du är intresserad av, medan den andra är att helt enkelt bläddra i katalogen. Om du söker efter enskilda appar kan du snabbt installera dem, men genom att bläddra igenom hela listan över vad som är tillgängligt gör Winstall det enklare att skapa automatiska installationsskript som kan laddas ner och användas om och om igen.

    Sök efter en app du är intresserad av, till exempel WhatsApp, och klicka på knappen Ladda ner app för att göra just det. Du kan också klicka i sökresultatrutan för att välja just den här appen och lägga till den i din lista. Du kan sedan söka efter en annan app, till exempel OpenOffice, och gör detsamma. Den andra vägen du kan gå är att klicka på Visa alla -knappen för att se en fullständig lista över tillgängliga titlar. Titta igenom listan och använd antingen Ladda ner appen knappen för att ladda ner installationsprogrammet, eller klicka i rutan för en app för att välja den När du väljer fler och fler appar ser du ett löpande tal längst ner på skärmen När du har valt alla appar du vill ha för att inkludera i installationsskriptet, klicka på Skapa skript knappen i fältet längst ner

Winstallera appar

Du har nu några alternativ för hur du hanterar skriptet som har genererats.

    Det första alternativet är att klicka på Kopiera till Urklipp så att du kan klistra in och använda skriptet som du vill. Det andra alternativet är att klicka på Ladda ner.bat -knappen för att ladda ner skriptet som en batchfil som du kan köra genom att helt enkelt dubbelklicka på det. För det tredje, om du föredrar idén om PowerShell, snurra på Visa PowerShell-skript växla Du kan sedan använda antingen Kopiera till Urklipp knapp eller Ladda ner.ps1 knapp

Winstallera skript

0 Shares