Granskning av iPhone XS

0 Shares

Om du är en iPhone X-ägare som gillar att uppgradera varje år, tur, kommer du förmodligen att märka skillnaden i kamerorna mer än den processorbumpen. Ursprungligen låter de två ganska lika.

IPhone XS har en 12-megapixels huvudsensor och en sekundär 2x zoom på baksidan och en 7-megapixelkamera på framsidan.

Den huvudsakliga 12-megapixelsensorn är dock större den här gången, och detta gör att iPhone XS kan ta mycket bättre nattbilder än förra gången. De är skarpare och mer detaljerade.

Eftersom OIS (optisk bildstabilisering) är ombord, är det också enkelt att ta bilder i fokus. IPhone XS har inte trollstavseffekten av Huawei P20 Pro, som kan ta otroligt bra handhållna nattbilder om du har några sekunder kvar.

Och Samsungs bästa är kanske en hårskarpare. Men det här är lätt den bästa iPhone-kameran hittills.

Foton med svagt ljus verkar egentligen inte vara i fokus här ändå. Dynamiskt omfång är. Detta avgör hur mycket detaljer du kommer att se i de mörkaste och ljusaste delarna av och bilden. Och ett stort dynamiskt omfång hindrar dig från att se utblåsta områden i till exempel ljusa moln.

Få telefoner kan fånga de dramatiska molnen och bilderna tagna direkt i solen samt en iPhone XS. Och du får se det här direkt i bildförhandsgranskningen – som vanligt har Apple bättre bildförhandsgranskning än någon annan. Vad du ser om ganska mycket vad du får.

Det är lite tillplattning av mellantoner, vilket gör att vissa bilder ser mindre kraftiga ut än de som tagits med en konkurrerande Samsung. Men du kan alltid öka kontrasten lite efter fotografering om det är det du ser ut.

IPhone XS är också en av de roligaste telefonkamerorna att använda. Det är bara så snabbt och lyhört, med bättre konsistens av fotograferingshastighet än nästan vilken Android som helst.

Glöm inte att du har 2x zoom och Apples fantastiska porträttläge att spela med också. Detta suddar ut bakgrunden för mer dramatiska bilder. Med selfie-kameran får du samma fördelar med dynamiskt omfång, även om fina detaljer blir ganska mjuka med glum inomhusbelysning.

Den är bra, mycket bra, men inte den bästa selfie-kameran just nu.

För video kan du spela in upp till 4K-upplösning, 60 fps. Men som vanligt om du vill ha de smidigaste filmerna kanske du vill hålla dig till 1080p. IPhone XS stabiliserar 4K, men det fungerar mycket bättre vid lägre upplösning.

0 Shares