Gretel GT6000 är en bra nystartad Android-smartphone [Review]

0 Shares

Gretel GT6000

Gretel är inte ett företagsnamn som du lätt glömmer eftersom det är förknippat med en av de mer populära Grimms brödernas sagor, Hans och Gretel, en som innehåller ett hus gjord av kakor, kex, tårta och choklad och bebodd av en kannibalistisk häxa.

Detta är sannolikt den mest minnesvärda aspekten av GT6000. Det är Gretels flaggskeppsmodell. Tyvärr, med en fyrkärnig processor och en komponentlista som passar mer in i en smarttelefon på ingångsnivå, kommer det sannolikt att möta viss hård konkurrens från en ständigt utbuktande lista över rivaler

Design

Gretel GT6000 rygg

GT6000 finns i svart, blått och guld, och provet som skickades till oss hade en polerad matt yta, vilket gör att det känns premium, särskilt eftersom enheten är gjord av metall snarare än billigare plast. Designers valde en rundad, mindre aggressiv, nästan stenliknande form, en känsla accentuerad av den 2,5D kurviga skärmen byggd av Sharp.

Det finns två kamerasensorer (en 13-megapixel och en 1,3-megapixel) på baksidan med dubbla blixt-LED-lampor och en 5-megapixel framsida mot en med blixt. Skärmen är en 5,5-tums IPS-skärm från Sharp som har en HD-upplösning (dvs. 1280 x 720 pixlar), anständigt för de flesta ändamål.

På vardera sidan av smarttelefonen finns en kortplats (tar antingen två SIM-kort eller ett SIM-kort och ett microSD-kort) och strömbrytaren / volymvippan. Hörlurspluggen sitter ovanpå medan högtalargrillarna och microUSB-porten sitter i andra änden.

Mellan de två permanenta kapacitiva systemknapparna finns en oval hemknapp som fungerar som en fingeravtrycksskanner som erbjuder anständig hastighet men genomsnittlig noggrannhet under vårt test. Installationen innebär att Gretel är något större än din genomsnittliga 5,5-tumsskärm.

Den här telefonen är nästan tunn, 15,40 x 7,73 x 1,08 cm, den är betydligt tjockare än de flesta smartphones på marknaden .; GT6000 väger drygt ett halvt kilo eller 228 g och har en mer hälsosam, nästan robust känsla när den hanteras. Det är stort både i storlek och massa, och det är bra även om det tenderar att vara lite hal.

Hårdvara

Gretel GT6000 fram

Telefonen stöder det viktiga B20-bandet, viktigt för O2- och GiffGaff-användare, via Mediatek MTK6737, en ingångsnivå-processor med fyra kärnor klockade till 1,3 GHz och en Arm Mali-T720 GPU. Parat med 2 GB RAM-minne och 16 GB internt lagringsutrymme (10,27 GB användbart) är detta tydligt ingångsnivå.

Fingeravtrycksläsaren, kamerorna och ett icke-avtagbart 6000 mAh-batteri (som drivs av en 9V2A-laddare) är dock medelklassiga komponenter. På tal om batteriet kan du till och med använda GT6000 som reservkraftsbank för att ladda andra enheter om det behövs. Som förväntat kör GT6000 Android 7.0 (Nougat) och trådlös anslutning är begränsad till 802.11n och Bluetooth 4.0.

Det finns inget stöd för NFC som kommer att avskräcka vissa potentiella köpare. NFC växer i popularitet i västvärlden där det förenklar små transaktioner. I Storbritannien används NFC främst på detaljhandeln där det är populärt bland småföretag och kollektivtrafikanvändare i London.

I användning

Gretel GT6000-kamera

Skärmen är tillräcklig under de flesta omständigheter. Vi har inte haft problem med att läsa det ens i starkt solsken; färgerna är ganska mättade och bilder och bilder är tillräckligt skarpa även för en skärm med så låg pixeldensitet.

GT6000: s skärm är ljus utan att vara övermättad. Skärmen visade sig dock vara en riktig fingeravtrycksmagnet – ingen oleofob beläggning till detta pris tyvärr.

Den bakre kameran, en Panasonic MN34172-sensor med en F / 2.2-bländare, gav anständiga bilder med tanke på hur billigt det är.

Det kan lagra upp till fem fingeravtryck för autentisering.

Vi älskade den medföljande Parallel Space-appen som låter dig skapa en virtuell container där du kan köra en annan app med ett annat konto, något som inte skiljer sig från Samsungs helt egen Knox.

Inte säker på om det skulle fungera på Whatsapp (om du inte använder två olika SIM-kort) men dess användningsfall skulle vara ett affärs- och personligt Facebook-konto på samma enhet.

När det gäller att vara robust, föll den ner på en hård yta under vårt test utan några märkbara sprickor eller stötar.

Tävlingen

Gretel GT6000 USB

Gretel GT6000 finns för under £ 90 hos den populära kinesiska återförsäljaren Gearbest. Homtom HT37 Pro säljs från samma återförsäljare med dubbelt minne och två gånger lagring för ett mycket mindre utlägg (£ 37 i skrivande stund). Det har ett sämre kamerasystem och ett mindre batteri, men det handlar om det.

Om du väljer en lokal enhet, kolla in Wileyfox Spark Plus som finns tillgänglig från Carphone Warehouse för £ 89,99; dess batteri är mycket mindre än GT6000 och det körs på Marshmallow snarare än Nougat.

Dom

GT6000 är på papper en tuff försäljning, men den är den enda som har packat ett stort batteri (6000 mAh), två bakre kameror och det senaste vanliga Android OS (Nougat). Visst, tävlingen har högre skärmupplösning eller en lägre prislapp, men GT6000 lyckas slå bullseye för dem som letar efter en smart smartphone med stor batteritid.

Det kommer att tilltala affärsanvändare som vill ha en kvasi-disponibel smartphone som körs på den senaste Android med vissa säkerhetsfunktioner (som en fingeravtrycksläsare) och ännu viktigare ett stort batteri som kan hålla hela dagen mellan laddningarna (och ibland ladda en annan kollegas telefon).

Gretel är inte ett välkänt hushållsnamn i Storbritannien, vilket begränsar sitt överklagande, särskilt eftersom det totala rekordet för kinesiska mobiltillverkare när det gäller kundservice och programuppdateringar bäst kan beskrivas som ojämnt.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en Future plc-publikation. Alla rättigheter förbehållna.

0 Shares