Här är alla funktioner som Microsoft har tagit bort eller avskaffat i Windows 10 maj 2019-uppdatering

0 Shares

Microsoft började lansera den senaste stora funktionsuppdateringen för Windows 10 för ett par dagar sedan, och du kan hämta den via Windows Update eller tvinga uppdateringen om den ännu inte dyker upp för dig.

Med varje ny OS-uppdatering tappas dock vissa befintliga funktioner eller slutar utvecklas aktivt. Här är vad som saknas i Windows 10 1903, maj 2019-uppdateringen ..

SE ÄVEN:

Jämfört med tidigare funktionsuppdateringar är listan ganska kort.

BORTTAGNA FUNKTIONER:

XDDM-baserad drivrutin för fjärrskärm – Från och med den här versionen använder Remote Desktop Services en Windows Display Driver Model (WDDM) -baserad Indirekt Display Driver (IDD) för ett fjärrskrivbord för en enda session. Stödet för Windows 2000 Display Driver Model (XDDM) -baserade fjärrskärmsdrivrutiner kommer att tas bort i en framtida version. Oberoende programvaruleverantörer som använder XDDM-baserad fjärrdisplaydrivrutin bör planera en migrering till WDDM-drivrutinsmodellen.

App för skrivbordsmeddelanden erbjuder inte synkronisering av meddelanden – Meddelandeappen på skrivbordet har en synkroniseringsfunktion som kan användas för att synkronisera SMS-meddelanden som tas emot från Windows Mobile och behålla en kopia av dem på skrivbordet. Synkroniseringsfunktionen har tagits bort från alla enheter. På grund av denna ändring kommer du endast att kunna komma åt meddelanden från den enhet som fick meddelandet.

FÖRDRAGNA FUNKTIONER:

Aktivitetsfältets inställningar roaming – Roaming av aktivitetsfältets inställningar utvecklas inte längre och Microsoft planerar att inaktivera denna funktion i en framtida version.

Wi-Fi WEP och TKIP – I den här utgåvan visas ett varningsmeddelande när du ansluter till Wi-Fi-nätverk som är säkrade med WEP eller TKIP, som inte är lika säkra som de som använder WPA2 eller WPA3. I en framtida utgåva kommer alla anslutningar till ett Wi-Fi-nätverk med dessa gamla chiffer att inte tillåtas. Wi-Fi-routrar bör uppdateras för att använda AES-chiffrer, tillgängliga med WPA2 eller WPA3.

Windows To Go – Windows To Go utvecklas inte längre. Funktionen stöder inte funktionsuppdateringar och gör det därför inte möjligt för dig att hålla dig uppdaterad. Det kräver också en specifik typ av USB som inte längre stöds av många OEM-tillverkare.

Skriv ut 3D-appen – Framöver är 3D Builder den rekommenderade 3D-utskriftsappen. För att 3D-skriva ut objekt på nya Windows-enheter måste användarna först installera 3D Builder från Store.

Fotokredit: Iurii Stepanov / Shutterstock

0 Shares