Här är alla funktioner som Microsoft har tagit bort eller avskaffat i Windows 10 maj 2020-uppdatering

0 Shares

Microsoft började rulla ut den senaste stora funktionsuppdateringen för Windows 10 för några dagar sedan, och du kan hämta den via Windows Update eller tvinga uppdateringen om den ännu inte dyker upp för dig, även om det förmodligen inte är en bra idé med tanke på nuvarande antalet kända problem.

Med varje ny OS-uppdatering tappas dock vissa befintliga funktioner eller slutar utvecklas aktivt. Här är vad som saknas i Windows 10 2004, maj 2020-uppdateringen.

BORTTAGNA FUNKTIONER:

Cortana – Cortana har uppdaterats och förbättrats i Windows 10 maj 2020-uppdateringen. Med dessa förändringar finns det inte längre några tidigare tillgängliga konsumentfärdigheter som musik, anslutna hem och andra färdigheter som inte är Microsoft.

Windows To Go – Windows To Go tillkännagavs som utfasad i Windows 10, version 1903 och tas bort i denna version.

Mobilplaner och meddelandeprogram – Båda apparna stöds fortfarande, men distribueras nu på ett annat sätt. OEM-tillverkare kan nu inkludera dessa appar i Windows-bilder för mobila enheter. Apparna tas bort för icke-mobila enheter.

FÖRDRAGNA FUNKTIONER:

Companion Device Framework – Companion Device Framework är inte längre under aktiv utveckling.

Microsoft Edge – Den äldre versionen av Microsoft Edge utvecklas inte längre.

Dynamiska diskar – Funktionen Dynamic Disks utvecklas inte längre. Den här funktionen ersätts helt av Storage Spaces i en framtida version.

Fotokredit: Iurii Stepanov / Shutterstock

0 Shares