Här är vad som är nytt i Android P

0 Shares

Vad är nytt i Android P

Google har släppt den första utvecklarförhandsgranskningen av Android P, vilket ger oss en inblick i framtiden för sitt mobila operativsystem. Det finns mycket att utforska i den här senaste versionen av Android, men precis vad kan du förvänta dig – förutom hackstöd, förstås?

Eftersom detta bara är den första förhandsvisningsversionen finns det för närvarande inte ett stort antal nya funktioner. För närvarande är fokus på förändringar under huven, men det finns fortfarande mycket att utforska och mer än tillräckligt för att väcka intresse för framtida byggnader. Så … låt oss ta en titt.

Se även:

Det är värt en snabb påminnelse att Android P-utvecklare förhandsvisning 1 endast fungerar på Pixel-, Pixel XL-, Pixel 2- och Pixel 2 XL-enheter. För allt annat har du – tyvärr – tur för tillfället. I ett blogginlägg ger Google något av en inblick i vad som har lagts till och ändrats sedan Oreo.

Notch support – eller “display cutout support” som Google kallar det – kommer sannolikt att öka antalet iPhone X-kopierande Android-telefoner vi ser under de närmaste åren. Företaget säger: “Stöd för utskärning fungerar sömlöst för appar, med systemet som hanterar statusfältets höjd för att skilja ditt innehåll från utskärningen. Om du har kritiskt, uppslukande innehåll kan du också använda nya API: er för att kontrollera utskärningsformen och begära fullständig skärmlayout runt den. “

Det finns ett nytt anmälningssystem som ger enkel åtkomst till smarta svar:

Android P-meddelanden

Säkerhetsförbättringar innebär att lediga appar inte får åtkomst till kameran och mikrofonen. “För att bättre säkerställa integriteten begränsar Android P åtkomst till mikrofon, kamera och alla SensorManager-sensorer från appar som är inaktiva. Medan appens UID är inaktiv rapporterar mikrofonen tomt ljud och sensorer slutar rapportera händelser. Kameror som används av din app kopplas bort och genererar ett fel om appen försöker använda dem. I de flesta fall bör dessa begränsningar inte införa nya problem för befintliga appar, men vi rekommenderar att du tar bort dessa förfrågningar från dina appar. “

På tal om kameran finns det ett nytt API med flera kameror som gör att Android P kan hämta data från mer än en kamera åt gången. Det finns prestandaförbättringar genom att byta till ImageDecoder och en förbättrad ART-körning. Det finns också stöd för HDR VP9-profil 2. Med Android P lägger Google tonvikt på strömförbrukningen och har förbättrat Doze, App Standby och Bakgrundsgränser för att ge bättre batteritid.

En annan av de nya funktionerna som finns i Android P är stöd för IEEE 802.11mc WiFi-protokollet – eller WiFi Round-Trip-Time (RTT). Detta möjliggör kraftigt förbättrad spårning inomhus, vilket möjliggör noggrannhet på cirka 1 eller 2 meter genom att pinga åtkomstpunkter.

XDA Developers har också sammanställt en lista med ett antal andra ändringar:

Ändringar av användargränssnittet i Android P Förhandsgranskning av utvecklare 1 Nytt användargränssnitt för inställningar / snabbinställningar Ny meddelandestil för meddelanden Ny övergångs- / aviseringsutvidgningsanimationer Uppdaterad Pixel Launcher med röstsökningsikon och mer framträdande docka Batterisparläge visar inte längre orange varning Alltid på displayen visar batteri meddelanden om info och centra Nytt påskägg. Om telefonskärmen visas nu ytterligare information i ett popup-fönster. Livskvalitetsförändringar i Android P Developer Preview 1 Inbyggd skärmredigerare. Skärmdumpsknapp i strömmenyn Textval zoom (som iOS) Batterisparläge kan nu planeras. Stör ej har förenklats ner till ett enda läge Volymknappar kontrollerar nu medievolymen som standard Adaptiv ljusstyrka är nu mycket mer användbar eftersom den faktiskt ändrar basens ljusstyrka Hotspot kan stängas av automatiskt om inga enheter är anslutna Rotation kan låsas till liggande läge Multi-Bluetooth HFP / A2DP-stöd Enskilda Wi-Fi-nätverk kan nu ställas in på uppmätt / omätad Privat DNS (DNS-över-TLS) Vibrationskontroller i tillgänglighetsinställningar Tillgänglighetsalternativ för att inaktivera alla animationer SysTrace-verktyget är nu inbyggt nyligen publicerade aviseringar visas nu i aviseringsinställningar

Fullständig information finns i Googles blogginlägg om utgivningen.

Bildkredit: Alex Gorka / Shutterstock

0 Shares