Har du en MacBook eller MacBook Pro med klibbiga tangenter? Apple har ett gratis serviceprogram för dig

0 Shares

MacBook-tangentbord

Under en tid har ett antal MacBook- eller MacBook Pro-användare klagat på problem med sina tangentbord – särskilt att tangenterna antingen slutar fungera helt, faller av eller blir “klibbiga”, vilket resulterar i upprepade tecken.

Nu, efter två års klagomål och en rättegång om fjärilsmekanismen i tangentborden, har Apple äntligen erkänt att det finns ett problem. Företaget har också lanserat ett tangentbordstjänstprogram så att de som berörs av problemet kan få det åtgärdat utan kostnad.

Se även:

Apple går inte så mycket i detalj om själva programmet eller orsakerna till det, men företaget säger att tjänsten “kan innebära att en eller flera tangenter eller hela tangentbordet byts ut för vissa människor. Den som redan har reparerat tangentbordet på egen bekostnad uppmanas att komma i kontakt med Apple eftersom de kan vara berättigade till återbetalning.

Startar programmet, säger Apple:

Apple har bestämt att en liten andel av tangentborden i vissa MacBook- och MacBook Pro-modeller kan uppvisa ett eller flera av följande beteenden:

Bokstäver eller tecken upprepas oväntat Bokstäver eller tecken visas inte Nyckel (ar) känns “klibbiga” eller svarar inte på ett konsekvent sätt

Apple eller en Apple-auktoriserad tjänsteleverantör kommer att betjäna kvalificerade MacBook- och MacBook Pro-tangentbord utan kostnad. Tjänstens typ kommer att bestämmas efter att tangentbordet har undersökts och kan innebära att en eller flera tangenter eller hela tangentbordet byts ut.

Reparationsprogrammet är inte gratis för alla, och det är begränsat till ett namnutbud av MacBooks och MacBook Pro:

MacBook (Retina, 12-tums, början av 2015) MacBook (Retina, 12-tums, början av 2016) MacBook (Retina, 12-tums, 2017) MacBook Pro (13-tums, 2016, två Thunderbolt 3-portar) MacBook Pro (13 -inch, 2017, Två Thunderbolt 3-portar) MacBook Pro (13-tums, 2016, fyra Thunderbolt 3-portar) MacBook Pro (13-tums, 2017, fyra Thunderbolt 3-portar) MacBook Pro (15-tums, 2016) MacBook Pro ( 15-tums, 2017)

Om du har en bärbar dator som påverkas av tangentbordsproblemet, gå över till Keyboard Service Program för MacBook och MacBook Pro-sidan för information om hur du tittar på din enhet.

Bildkredit: lovemydesigns / Shutterstock

0 Shares