Har du MacBook Pro med Touch Bar? Hur är batteriets livslängd?

0 Shares

Varför förvirrad frågetecken Woman Wall förbryllad

Konsumentrapporter spelade otäck, liten tomtehjälpar genom att plocka en bit tjock kol i Apples julstrumpa, när han förnekade den eftertraktade – och förväntade – rekommendationen. Herrejösses. Under semestern exploderade InterWebs med berättelser under en annars långsam teknisk nyhetscykel. CR hittade allmänt, eller kanske vilt, inkonsekventa laddningstider för MacBook Pro med Touch Bar. Hoppsan. Minst knäskruvaren exploderar inte, som Samsung Galaxy Note 7. Bbb-boom!

Kanske, som jag, köpte eller fick du i present, en av dessa nyskapande Mac-datorer. Jag har några frågor om din upplevelse som börjar med: Hur har du batteritid? Får du tillräckligt med från den bärbara datorn för att motivera prishöjningen jämfört med förra årets modell? Om du köpte eller fick något annat, påverkade nyheter om batteriets livslängd beslutet? Eftersom vi alla delar våra djupaste, innersta MacBook Pro-hemligheter kommer jag här att avslöja mina egna. Jag köpte inte en utan två. Problem med den första, men inte den andra, och eventuella botemedel kommer att vara bekant för Windows-användare som har arbetat länge.

Dåligt äpple

Den 27 oktober, första dagen möjligt, beställde jag en specialkonfigurerad 13,3-tums MacBook Pro från Apple Store Online: 2,9 GHz Core i5-processor, 16 GB RAM, 512 GB SSD. Den bärbara datorn ersatte min tidiga 2015-modell med 3,1 GHz Core i7-chip, 16 GB RAM, 256 GB SSD. Touch Bar intresserade mig marginellt. Jag längtade efter andra generationens fjärilstangentbord och en ljusare, mer färgprecis skärm. Inte heller besviker; de är bra som julguld.

Men batteriet tömdes på ungefär hälften av tiden enligt specifikationerna; mer som fyra till fem timmar snarare än åtta till 10. Jag var orolig att Apples kontrakterade kinesiska fabrik hade producerat en defekt enhet. Jag fick den bärbara datorn den 15 november, och ingen pratade om en universell batterikris då. Du vet, BatteryGate.

Jag övervägde alternativ, eftersom 14-dagars köparens ångerreturperiod kryssade bort. Det fanns inte många alternativ. Jag hade redan gett den äldre MBP till min college studentdotter och skulle naturligtvis inte ta tillbaka den. Ingen Apple Store lagrade den icke-anpassade modellen och att beställa en ersättare innebar att man väntade fyra till fem veckor. Yikes! (Intressant, när 25 december närmade sig hade fler och fler tredjepartshandlare, som B&H i New York, lager att sälja – trots förmodad leveransbrist.)

Jag gjorde tre olika resor till den lokala Apple Store för att diskutera alternativ. En säljspecialist föreslog att jag med chefens godkännande skulle kunna gå längre än den normala bytesperioden. Företaget hade ställt in ett mer generöst returfönster, från mitten av november till början av januari. min bärbara dator levererades tillräckligt sent för att kvalificera. Men räknat från orderdatum snarare än leverans stängdes tidsramen för tidigt.

När min antagna, tidigare deadline närmade sig, ansåg jag antingen 15,4-nch MacBook Pro eller Microsoft Surface Book. Apple-bärbar datorns fyrkärniga i7-processor och diskret grafik frestade, medan den större storleken var ointresserad. Den 26 november hade den lokala Apple Store, Otay Ranch och ingen annan, båda konfigurerna i lager. Efter att ha tillbringat cirka 45 minuter med den bärbara datorn köpte jag modellen med 2,7 GHz Core i7-processor, 16 GB RAM, 2 GB Radeon Pro 455-grafik, 512 GB SSD. Planen: Återgå för återbetalning av 13,3-tums batteriutblödning, och naturligtvis kunde jag göra detsamma med den större bärbara datorn så sent som i början av januari, om det bedöms nödvändigt.

Bara mogen

Jag har inga klagomål på 15,4-tums MacBook Pro med Touch Bars batteritid, som lätt går igenom en arbetsdag – även med krävande uppgifter. Den bärbara datorn är snabb, tangentbordet en glädje och skärmen härlig. Som sagt, det finns prestandahickor som påminner om någon äldre Windows-version. Datorn har låsts upp och kräver omstart tre gånger under de senaste två veckorna. På min äldre MBP var det aldrig en händelse, varför jag minns räkningen tydligt. Varje gång förhindrade Touch Bar Esc-tangentens funktion eller åtkomst till Activity Monitor och möjlig att döda en felaktig app snarare än att stänga av och starta om.

En annan irritation, men utan tvekan nitig: Att lyfta locket väcker inte omedelbart anteckningsboken. Märkbara sekunder passerar innan skärmen tänds långsamt men smidigt – tänk fluorescerande snarare än glödande beteende, men uppenbarligen accelererad tid. Det finns något med båda felen som känns bekant med min mitten av 1990-talets upplevelse med Windows NT 4, som flyttade grafik utanför kärnan och ibland kraschade eller fastnat på grund av den arkitektoniska förändringen. Ingen av sjukdomarna är uppenbara på 13,3-tums MBP, som inte packar diskret grafikchip.

Den andra bärbara datorns tillstånd är förvånande nu. Med ett par dagar kvar för att återvända torkade jag SSD men ställde in för min fru – med Apples Migration Assistant för att flytta applikationer och inställningar från hennes 2015 MBP. Chock. Chock. Batteriets livslängd är helt annorlunda. Hon spränger genom dagen och gör ungefär samma sak som jag utan problem. Det finns naturligtvis några skillnader i appar. Men jag undrar om ominstallering av macOS Sierra löste problemet. Kunde fabriken ha installerat en dålig skivavbildning? Återställs något på annat håll som löser problemet?

Gasp, Microsoft-användare, låter det bekant eller vad? Verkar som de två botemedel för alla Windows-sjukdomar var och kanske fortfarande är: Starta om eller installera om. Är detta vad Apple har blivit efter Steve Jobs-eran? Microsoft cirka 1994 eller 2001? Jag ställer frågorna av andra skäl. Eftersom mycket av den enkelhet och humaniserande designetik som gjorde att tilltalande Apple kombinerade hårdvara och programvara försvinner lite mer för varje ny produktcykel.

Fruktlogotypföretaget producerar fortfarande dyra, vackra saker. Men om de inte fungerar bra, vad är poängen med att betala mer bara för att belönas med mer problem?

Bortskämd frukt

Sammantaget är jag inte missnöjd med 15,4-tums MacBook Pro med Touch Bar, och min fru gillar den andra datorn så mycket att hon behöll den och vi sålde hennes äldre bärbara dator. God jul, älskling! För att upprepa: Batteriet räcker längre efter torkning och återställning. Hon blåser genom en hel dags användning utan att ta ut avgiften.

Men ur lådan blev den bärbara datorn besviken. Om det inte hade gjort skulle jag troligtvis fortfarande använda 13-tumaren idag. Men jag är så mycket mer nöjd med den större bärbara datorn, halvladdningsbeteende var ett bra problem att uthärda.

Men för Apple är batterikonsekvenser en mardröm. I affärer, uppfattning är alltoch skadade märken återhämtar sig inte snabbt. Galaxy Note 7 är en ny katastrof som håller fast vid det kulturella medvetandet. Det Cupertino, Kalifornien-baserade företaget vill inte associeras med batteriproblem; inte nu, i kölvattnet av exploderande smartphones och en flaggskeppsenhet som hämtats från marknaden cirka åtta veckor efter lanseringen.

Galaxy Note 7 brände bokstavligen Samsung precis som Apple lanserade iPhone 7 och 7 Plus, vilket ger en stor försäljningslyft. Men tänk om MacBook Pro med Touch Bar ger den sydkoreanska elektronikjätten det sista skrattet. Granskare berättar om Samsungs superlätta anteckningsbok 9. Mmmm, när stängs det återvändandedatumet igen på min MacBook Pro? Hehe.

Fotokredit: xavier gallego morell / Shutterstock

0 Shares