Harman Kardon Invoke-uppdatering dödar stöd för Microsoft Cortana

0 Shares

Microsoft tappade känt på mobilmarknaden när konsumenter till stor del avvisade sina Windows-telefoner och omfamnade Apples och Googles erbjudanden istället. Detta är synd, eftersom smartphones som kör Microsofts Windows 10 Mobile faktiskt var ganska bra – de saknade bara appar och tredjepartsstöd för utvecklare. Och så övergav Microsoft sina mobilplaner och till slut omfattade den Linux-baserade Android för Surface Duo.

Efter smartphones var nästa stora sak röstassistenter, och tyvärr förlorade Microsoft också där och blev utslagen av Amazon och Google. Detta är också olyckligt, eftersom Microsofts assistent, Cortana, var ganska bra. Återigen avvisade dock konsumenterna det. Och så, liksom Windows 10 Mobile, har Cortana till stor del avbrutits, eftersom företaget långsamt fasar ut det / henne.

Du kanske frågar, “Vem bryr sig om Cortana dör helt?” Vissa människor gör det – särskilt de som spenderade pengar på Harman Kardon Invoke. Vet du inte vad det är? Det är en dedikerad högtalare som använder Cortana som assistent – ungefär som Amazons Echo-enheter använder Alexa. För Invoke-ägare har deras enhet i stort sett blivit rakt upp skräp. Ännu en Microsoft-fokuserad produkt som slutar i besvikelse.

Tja, innan du slänger din Invoke i papperskorgen, var vänlig och vet att Microsoft tillkännagav 2020 att de kommer att utfärda en uppdatering för att ta bort Cortana-aspekten av produkten och i huvudsak göra den till en “dum” Bluetooth-högtalare. Och nu avslöjar Harman Kardon att uppdateringen kommer att börja rulla ut imorgon den 10 mars.

Ännu bättre kommer Microsoft att betala Invoke-ägarna $ 50 som ursäkt för Cortanas bortgång, men det finns några försiktighetsåtgärder. För att vara berättigad till utbetalningen måste du vara i USA och aktivt ha använt Cortana på högtalaren efter den 31 juli 2019 och innan 50 $ -kampanjen tillkännagavs.

Med andra ord, om du till exempel köpte högtalaren vid lanseringen 2017 och slutade använda den före 31 juli 2019 – är du inte berättigad. Det är lite dumt; Microsoft borde verkligen respektera den här affären för alla ägare som ställer in enheten före 31 juli 2020-meddelandet. Jaja. Du kan kontrollera din behörighet och registrera dig för $ 50 här.

Hur som helst, om du vill installera Invoke-uppdateringen som kommer att förvandla den till en Bluetooth-högtalare, måste du se till att den är inställd, påslagen och ansluten till Wi-Fi mellan 10 mars 2021 och 30 juni, 2021. Vid någon tidpunkt, mellan 02:00 och 05:00 lokal tid en av dessa dagar, kommer uppdateringen att installeras.

Du kan verifiera att uppdateringsinstallationen är framgångsrik genom att anropa Cortana och att inget händer när du gör det. Om du inte installerar uppdateringen före den 30 juni kan du uppenbarligen aldrig få den.

Suger det att förlora funktionalitet som du betalat för? Ja, men Invoke erbjuder riktigt solid ljudkvalitet, så även om det bara är Bluetooth bör det erbjuda en trevlig ljudupplevelse i många år. Titta, kasta det bara i ett extra rum, garage eller källare och låt det leva som en Bluetooth-högtalare. Det är bättre än en deponi, eller hur?

0 Shares