Hata Edge? Microsoft kan vara redo att gå vidare till en Chromium-baserad webbläsare

0 Shares

Microsoft Edge

Om Microsoft inte är försiktig kommer det att börja komma igenom webbläsare snabbare än Google får via meddelandeverktyg. Efter att ha gått vidare från Internet Explorer till Edge sägs nu att företaget vill övergå till en Chromium-baserad webbläsare för Windows 10.

Det är rättvist att säga att Edge inte har vunnit sig för många fans sedan det först dök upp för tre år sedan, så förslaget att Microsoft kan dölja EdgeHTML till förmån för en webbläsare baserad på Chromium kommer sannolikt att vara mycket välkommen. Sagt att ha fått kodnamnet Anaheim, kommer nyheterna Microsoft att ha en ny rendering-motor i horisonten att gå bra med dem som har blivit besvikna över Edge.

Se även:

Nyheten om övergången till Chromium kommer med tillstånd från Windows Central. Webbplatsen citerar en anonym källa och säger med en viss grad av säkerhet att “EdgeHTML i Windows 10: s standardwebbläsare är död”.

Det är inte klart om det kommer att bli en ändring av namn och en helt ny webbläsare, eller om ändringen i renderingsmotorn kommer att vara en enkel omkopplare. Man tror att Anaheim kunde ses i 19H1-uppdateringen, så Windows Insiders kan mycket väl se på webbläsaren i en inte alltför avlägsen framtid. The Verge föreslår att vi till och med kunde höra något konkret från Microsoft den här veckan.

Om vi ​​antar att rykten är sanna, hoppas både Microsoft och Edge-användare att bytaren adresserar de prestanda- och tillförlitlighetsproblem som har drabbat webbläsaren sedan lanseringen.

Skulle du vara nöjd med att Microsoft omfamnar Chromium?

Bildkredit: FOTOVEKTORFOTO / Shutterstock

0 Shares