Hatar telefonhackarna? Google säger att Android-telefoner aldrig kan ha mer än två

0 Shares

Smartphone-hack

Telefoner med hack är otroligt splittrande, men sedan Apple lanserade iPhone X komplett med en liten skärmutklipp har det funnits oändliga kopior från andra tillverkare av mobiltelefoner. Men räcker det med ett skår? Vad sägs om två eller fler?

Om du hamnar i “hat” -lägret när det gäller hack och utskärningar kan det vara svårt att övertyga dig om att köpa en sådan telefon, men för alla andra har Google fastställt några nya grundregler som anger hur många en telefon kan ha, och var de kan placeras.

Du kan mycket väl vara av den uppfattningen att ett steg är mer än tillräckligt, men Google anser att två bör vara maximala. I ett drag som de flesta Android-användare säkert kommer att betrakta som en välsignelse, har företaget sagt att tillverkare av mobiltelefoner inte får innehålla mer än två skåror på en enhet, de kan bara visas längst upp och längst ner på skärmen, och en skärmkant kanske bara har ett enda hack.

Vad detta betyder är att det finns fyra potentiella skärmtyper som Google tänker sig: de utan ett skår, de med ett skår överst, de med ett skår längst ner och de med skår överst och botten. I ett inlägg på Android Developers Blog säger Google:

Android P introducerar officiellt plattformsstöd för skärmskärningar, med API: er som du kan använda för att visa ditt innehåll inom eller utanför skärmen. För att säkerställa enhetlighet och appkompatibilitet samarbetar vi med våra enhetstillverkningspartners för att kräva några krav.

Först måste enheter se till att deras utklipp inte påverkar appar negativt. Det finns två viktiga krav:

I stående orientering, utan några speciella flaggor, måste statusfältet sträcka sig till åtminstone höjden på utklippet. I helskärms- eller liggande riktning måste hela utklippsområdet vara brevlåda.

För det andra kan enheter bara ha upp till en utklippning på varje kortsida av enheten. Detta innebär att:

Du ser inte flera utskärningar på en enda kant eller mer än två utskärningar på en enhet. Du ser inte en utklipp på enhetens vänstra eller högra långkant.

Inom dessa begränsningar kan enheter placera utskärningar var de vill.

Naturligtvis kan Google inte riktigt fastställa lagen här. Det finns inget som företaget kan göra för att förhindra att tillverkare av mobiltelefoner gör telefoner med ett antal hack de vill ha – men det kan göra livet svårt för alla som bestämde sig för att ignorera riktlinjerna. Googles främsta problem är användarna, i slutändan, och när de föreslår begränsningar för antalet hack, vad företaget försöker göra är att göra livet enklare för utvecklare och säkerställa en konsekvent upplevelse för användarna.

0 Shares