Hejdå, iTunes – vi älskade dig aldrig riktigt ändå

0 Shares

Svart och vit Apple Store-logotyp

Apple kommer att starta sin Worldwide Developers Conference på måndag, och vid evenemanget förväntas företaget döda iTunes.

Efter att ha varit med oss ​​i nästan två decennier verkar det som om programvaran som alla (ja, många människor) älskar att hata äntligen läggs ut på betesmark. På WWDC borde vi se Apple döda iTunes och dela upp det i ett antal enskilda appar för macOS, precis som det har hänt på iOS.

Se även:

Skriften har varit på väggen för iTunes under en tid nu. Apple har långsamt utvecklat och förfinat sitt media- och hårdvaruhanteringsverktyg genom åren, men det förblev långsamt, uppblåst och i stort sett ogillat, och många mycket mer kapabla och eleganta alternativ har dykt upp. Apple har redan fristående appar för hantering av musik, filmer och podcasts, så iTunes har blivit irrelevant.

Nyheter om den förestående nedläggningen kommer med tillstånd av Bloomberg som säger:

iTunes har varit det sätt som Apple-användare lyssnar på musik, tittar på filmer och TV-program, hör podcasts och hanterar sina enheter i nästan två decennier. I år är Apple äntligen redo att gå in i en ny era. Företaget lanserar en trio av nya appar för Mac – Musik, TV och Podcasts – för att ersätta iTunes. Det matchar Apples strategi för medieapp på iPhones och iPads. Utan iTunes kan kunder hantera sina Apple-prylar via appen Music.

Naturligtvis måste vi vänta till måndag för att få det bekräftat, men i detta skede verkar det mycket troligt att vi nu kan vinka adjö till iTunes.

Det kommer naturligtvis att finnas mycket fler nyheter från WWDC, inklusive en massa appuppdateringar, och vi kommer att ha fullständiga rapporter nästa vecka.

Bildkredit: Lantern Works / Shutterstock

0 Shares