Hillary Clinton säger ¯ _ (ツ) _ / ¯ om Apple-FBI-krypteringskampen

0 Shares

hillary_clinton

Det verkar som om nästan alla har något att säga om den pågående striden om kryptering som pågår mellan Apple och FBI. Medan tekniska företag har samlat sig bakom Apples beslut att inte hjälpa FBI att kringgå låsskärmen på San Bernardino-skyttens iPhone, har Donald Trump tagit emot den motsatta uppfattningen och krävt en bojkott av Apple-produkter.

Presidentens hoppfulla Hillary Clinton tar en mer pragmatisk inställning. Beskrev situationen som “det värsta dilemmaet någonsin”, den före detta First Lady vägrade att gå med varken Apple eller FBI och sade “Jag är inte expert på något sätt för att berätta hur man gör det”.

Den demokratiska presidentkandidaten verkar ha valt hennes ord mycket noggrant och vill inte alienera dem som stöder Apples ställning eller de som gynnar FBI: s syn. Hon slutade med att bokstavligen kasta upp händerna, men insåg att det finns argument både för och emot att tillåta FBI att tvinga Apple att låsa upp iPhone i fråga.

I ett tal på Grand Rapid, Michigan, sa Clinton:

Det måste finnas något sätt att skydda datainformationssekretessen. Det måste finnas något sätt att undvika att bryta datakryptering och öppna dörren för många dåliga skådespelare. Men det måste finnas något sätt att följa upp kriminell verksamhet och förhindra brott och terrorism.

Det är något av ett uppfriskande uttryck för ärlighet. I stället för att klä sig med en tarminstinkt är Clinton en av få personer som erkänner att Apple-FBI-argumentet inte är en svartvit fråga.

Fotokredit: Joseph Sohm / Shutterstock

0 Shares