Hittills har över 1,5 miljarder spelkonsoler sålts och du kan bli förvånad över ledaren

0 Shares

För tre år sedan gav jag min son en Xbox One till jul. Han älskar det, även om han är skild från det just nu tack vare nuvarande förhållanden, både här i USA och på andra håll över hela världen.

Spel har varit en hetvara sedan de allra första datorerna och konsolerna debuterade och det har kommit långt under årtiondena. Men vilken spelplattform har sålt mest?

Lyckligtvis finns det mått för att svara på den frågan. Learnbonds släppte en studie av marknaden som ger några svar.

1,56 miljarder konsoler har hittills sålts och enligt företaget “De erhållna uppgifterna visar att PlayStation 2 står för den största andelen med 10,07 procent.”

Nintendos handhållna konsoler, DS och Game Boy, tar andra- och tredjeplatsen, följt av PS4. Microsofts bästsäljande konsol, Xbox 360, kommer på åttonde plats.

“Sedan lanseringen 2000 har PlayStation 2-konsolerna sålt 157,68 miljoner enheter. Nintendo DS är den näst mest sålda spelkonsolen med 154,9 miljoner enheter globalt följt av Game Boy på 118,69 miljoner enheter. PlayStation 2 har framför allt sålt ut populära Playstation 4 som har 109,86 miljoner enheter globalt. På femte plats finns den första PlayStation-konsolen som har sålt 102,5 miljoner enheter. Wii-konsolen är sjätte med 101,64 miljoner enheter sålda globalt. “

Europa är den bästa marknaden för Sony, “Hittills har PlayStation 2 sålt 55,28 miljoner enheter i Europa, följt av Nordamerika till 53,65 miljoner enheter.”

Ärligt talat vill jag bara ha min Atari 2600 tillbaka. Jag saknar asteroider, Space Invaders, Centipede, Pitfall och resten. Ja, jag vet att jag kan köpa en online eller spela dem i min webbläsare på internetarkivet. Men ändå borde jag aldrig ha gett den saken till det barnet på gatan på 80-talet.

0 Shares