Home Streaming Shootout: Nvidia Shield TV vs Roku Streaming Stick + – Betyder prisvärd fruktansvärt? [Video]

0 Shares

Det finns några hemströmmingsalternativ för alla som vill klippa sladden och flytta in i en värld av online-innehållsströmning. Problemet är att inte alla först vet vad man ska se upp för.

Roku gör några av de mest populära streaming-enheterna på marknaden tack vare låga inträdeskostnader och enkla användargränssnitt. Det hjälper också att de stöder många av de vanligaste strömmande plattformarna, inklusive Amazon Prime Video – något som allvarligt saknas på de flesta Android TV- och Chromecast-enheter.

Problemet för de flesta är att det finns förbluffande sju Roku-strömmande enheter för närvarande på marknaden, men bara en som verkligen är vettig om du någonsin planerar att konsumera 4K-innehåll.

Om du är villig att dyka in i världen av Plex och Kodi letar efter ett heltäckande alternativ, är vi säkra på att Roku Streaming Stick + och Nvidia Shield TV utan tvekan kommer att visas i dina sökresultatsidor.

Naturligtvis är priset på de två enheterna en av anledningarna till att du kanske vill motivera (eller inte beroende på dina övertalningar) antingen den lägre eller högre kostnaden för dig själv. Följ med, så kan vi hjälpa dig att fatta det beslutet.

Prenumerera på den officiella YouTube-kanalen 9to5Google

Design & Build

Jag har ägt äldre Roku-enheter (Roku 2 XS för att vara exakt) och designen har förändrats lite sedan företagets tidiga dagar. Den svarta och lila designen är en signaturdesign och en som Roku drar av sig bra.

Roku Streaming Stick + har mer gemensamt i hårdvaruinsatserna med Google Chromecast men på grund av dess funktioner går det tå till tå med Nvidia Shield TV. Den lilla HDMI-dongeln ser ut som en enkel USB-minne och kräver det som Roku kallar en “Advanced Wireless Receiver”.

Den kan sedan anslutas via en mini-USB – inte en mikro-USB-kabel till den medföljande strömmen eller helt enkelt ta ström från din TV-apparat. Det enda problemet med den rutten är att det tar lite längre tid att starta via den metoden. Det är också värt att notera att du måste ha mottagarkabeln ansluten annars får du anslutningsfel.

Nvidia Shield TV är lite annorlunda eftersom det är mer en digitalbox som behöver en position under eller nära din TV. Det betyder röra mer kablar och en mycket mer märkbar bit hårdvara än Roku.

Båda alternativen levereras med en fjärrkontroll men du kan få Nvidia Shield TV med en gamepad – för speländamål. Om jag var tvungen att välja en favorit; Jag skulle personligen säga att jag gillar Shield-fjärrkontrollen bättre men jag tror att Roku-fjärrkontrollen är lättare att använda och ger dig fler kontroller till hands.

Om estetik på din fjärrkontroll är viktig är den snygga TV-fjärrkontrollen av metall utan tvekan bättre. Om hållbarhet och användarvänlighet är avgörande – särskilt för barn med barn – kommer Roku-fjärrkontrollen i plast och gummi med knappar att föredras.

Tänk på några av de andra funktionerna, som möjligheten att justera din TV-volym och stänga av din apparat också. På min brittiska fjärrkontroll har den fyra fördelade knappar för Netflix, Rakuten, Deezer och WWE Network.

Programvara och funktioner

Det är viktigt att notera att Roku Streaming Stick + – och i förlängning, varje bit av Roku-maskinvara – saknar förmågan att använda Google Assistant för att styra någon del av systemet.

Detta är kärnan i varför någon som är mycket investerad i Googles ekosystem eller ägare av Google Home- och Smart Display-enheter sannolikt kommer att ställa upp med en Android TV-strömningslösning eller ett enkelt Chromecast-tillägg.

Eftersom det inte finns någon inmatning från Google i Roku-ekosystemet – förutom appar – får du en helt annan meny och ett kontrollsystem. Jag skulle säga att det är lätt att navigera och styra, det känns bara lite “klassiskt” eller daterat.

Det betyder inte att den Android TV-drivna Nvidia Shield är något bättre, långt ifrån det. Jag skulle bara säga att det är en miljon gånger slicker i den dagliga användningen. Jag skulle alltid luta mig mot Android TV på grund av de extra kontrollerna och jag känner mig mer bekväm (och gladare) när jag använder dem.

Jag är säker på att det finns människor som läser detta som tror att jag självklart skulle vara partisk mot Android, jag skriver (och gör videor) för 9to5Google inte 9to5Roku.

Du skulle ha rätt, även om jag definitivt skulle säga att Roku-gränssnittet är lättare att förstå från första gången du slår på det. Som sagt, det känns nästan till nackdel för den totala upplevelsen.

Både Nvidia Shield TV och Roku Streaming Stick + erbjuder ett par saker över Apple TV 4K och Amazon Fire TV som gör dem mycket mer lockande för huggare enligt min mening.

För det första kostar Apple TV 4K alldeles för mycket för väldigt lite. För det andra driver Amazon Fire Stick dig en väg och stöter Google ur ekvationen vid varje tillfälle – även om det finns några lösningar för att få YouTube att fungera.

4K HDR-stöd ingår i Roku och Nvidia Shield, vilket naturligtvis är en stor försäljningsargument för många med 4K HDR-kompatibla TV-apparater. Det är också vettigt från en framtidsskyddssynpunkt att välja ett 4K-streamingalternativ, ännu mer om du vill njuta av 4K HDR YouTube, Netflix och mer onlineinnehåll.

Jag vill inte dröja för mycket med röstkontrollaspekten, främst eftersom det helt enkelt inte är rättvist på Roku. Röststyrningen finns i princip ingen och den är i bästa fall fläckig.

När du jämför med korrekt Google Assistant-integration med Nvidia Shield och det spränger Roku direkt ur vattnet och lämnar inga överlevande. Om det är viktigt att kunna styra hela ditt hemunderhållningssystem med din röst är Nvidia Shield TV exceptionell.

Appar och ekosystem

Kraften i Android TV och de tillgängliga apparna betyder att du har några fler alternativ att ladda ner. Med ett ganska stort spelbibliotek som växer ständigt, om spel är något du brinner för så är det självklart att du reser dig ner på Android TV-banan.

Alternativt är Roku-kanalbutiken full av kanaler eller appar som du kan lägga till. Jag måste säga att de flesta känns som dåliga imitationer eller lösningar för många som nu finns på Android TV. Det råder ingen tvekan om att upplevelsen med appar som är byggda för Android TV är mycket mer polerad och trevlig.

Det finns till och med den största irritationen av appar som ibland bara inte kan tas bort eller tas bort från ditt Roku-konto. Jag har en gammal AirPlay-aktiveringsapp som heter ‘trimeplay’ som jag helt enkelt inte kan ta bort. Det är ihållande. Det är ett tecken på användarupplevelsen som får mig att ibland krossa Roku i bitar.

Jag kommer att säga att Roku hanterar Plex bra men inte har inbyggt stöd för Kodi. Du kan komma runt detta för en lösning med skärmspegling men det är en riktigt frustrerande upplevelse – något jag tycker att Roku blir känt för.

Nvidia Shield TV och Roku Streaming Stick + har båda tillgång till både Netflix och Amazon Prime Video, vilket jag tror är en av de viktigaste orsakerna till att något av alternativen kan – eller borde – vara högst upp på alla inköpslistor.

Den allvarliga bristen på riktigt inbyggt stöd för Amazon Prime Video på Android TV-lådor är en stor frustration, liksom bristen på officiellt stöd för YouTube på Amazon Fire Stick-enheter.

Både Roku och Nvidia Shield TV – även vid så olika prispunkter – är sådana liknande enheter tack vare kärnans applikationsfunktionsuppsättning och allmän användbarhet.

Dom

Spel spelar en stor roll i mitt liv, liksom Googles ekosystem. Av den anledningen skulle jag alltid föreslå Nvidia Shield TV om du gärna spenderar mer än $ 100 på en strömslösning för skärning av sladdar.

Att kunna ladda ner och spela till och med Android TV-spel tillsammans med att streama hela PC-titlar med Nvidia Shield TV är en av de viktigaste anledningarna till att den har förblivit under min TV sedan jag fick enheten. Spel på Roku Streaming Stick + är begränsat och bör inte listas som en försäljningsargument för Roku-systemet.

Sedan finns det den övergripande upplevelsen att tänka på. Jag personligen bryr mig verkligen om hur smidig en enhet är i drift, speciellt om jag använder den dagligen. Roku Streaming Stick + är sub-par av den anledningen.

Menyerna är daterade, bortom de stora nätverkshanterade kanalerna och Plex, det är verkligen inte en mycket trevlig helhetsupplevelse 2019. Det har helt enkelt inte förändrats sedan omkring 2013, vilket enligt min mening inte är tillräckligt bra.

Även om jag vill ge mig gränssnittet, gör det faktum att du får 4K HDR-stöd och alla de viktigaste streamingtjänsterna som ingår Roku Streaming Stick + till en riktigt bra produkt. Det är upp till dig att avgöra om problemen är tillräckliga för dig att hantera.

Om du vill ge dina familjemedlemmar ett enkelt strömningsalternativ och introducera dem till streamingvärlden kan det vara klokare att föreslå en Google Chromecast.

Att styra via en smartphone är mycket lättare och biblioteket med kompatibla enheter och applikationer överstiger långt det för både Roku och Nvidia Shield TV – även om Shield har inbyggda Chromecast-funktioner.


Skaffa Nvidia Shield TV

US UK rekommenderade USB SanDisk 128 GB tummenhet

Skaffa Roku Streaming Stick +

Skaffa Google Chromecast


9to5Google | Google Home Essentials:

FTC: Vi använder inkomster för auto-affiliate-länkar. Mer.


:

0 Shares