Honor MagicBook 15 bärbar datorrecension

0 Shares

Honor som ett varumärke har sett några upp-och nedgångar sedan förra året. De hade en ganska bra start i spelet och skulle ha varit en kraft i smarttelefonsegmentet men handelskriget duckade sina planer. Medan de inte riktigt kan sälja smartphones av hög kvalitet just nu, hindrar ingen dem från att sälja andra produkter, inklusive en Windows-bärbar dator.

Det är här Honor MagicBook 15 spelar in. Produkten har sålt globalt ett tag nu och det verkar som att Honor äntligen har en banger på sina händer eftersom den bärbara datorn säljer ut i bra antal också på vår marknad.

Liksom de flesta av er försökte vi också lyckan och lyckades slutligen få en praktisk enhet efter att ha försökt multipla försäljningar. Vi har använt MagicBook 15 nästan två veckor nu och medan den bärbara datorn ser bra ut för priset på papper, kommer vi att överföra vår bedömning om du ska köpa den eller inte. Så, låt oss dyka in.

Honor MagicBook 15 Specifikation

Processor: AMD Ryzen 5 3500U
Grafikkort: AMD Vega 8-grafik
Minne: 8 GB, DDR4-2400, 1 av 1 kortplats upptagen
Visa: 15-tums 16: 9, 1920 x 1200 pixlar, IPS LED, blank: NEJ
Lagring: 256 GB NVMe PCIe Gen3 SSD M.2
Anslutningar: 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0 (typ A), 1 x USB 3.1 (typ C), HDMI, ljudanslutningar: kombinationsljud, fingeravtrycksläsare
Nätverk: Wi-Fi 5 (802.11b / g / n / ac) (2 × 2), Bluetooth 5.0
Batteri: 48Wh litiumpolymer (3 celler)
Operativ system: Microsoft Windows 10 Home 64-bitars
Kamera: 720p
Ytterligare egenskaper: Högtalare: Stereo, Tangentbord: 6-radars chiclet, Tangentbordsbelysning: Ja
Vikt: 1,53 kg

Lådans innehåll

En komplett lista med föremål som du får in i lådan:

Honor MagicBook 15 nätadapter typ C till typ C-kabel Garanti och användarhandbok

Design

När det gäller design ser MagicBook 15 ut och känns ganska premium. Honor har inte klippt något hörn med materialvalet, särskilt inte för chassit. Den bärbara datorn är gjord av aluminium samtidigt som vikten kontrolleras. Vi får se skärmlocket, basen och bottenstödet i aluminiumsilverskugga.

För en känsla har Honor målat den yttre kanten av skärmlocket i ljusblått vilket ger den bärbara datorn ett distinkt utseende när locket är stängt. Vi får se minimal branding från Honor här vilket uppskattas. När vi kommer till locket och gångjärnet får vi ungefär 130-ish ° gångjärn som ger en anständig upplevelse. Locket är fast med nästan noll flex. Det enda vi inte tyckte om här var den dåliga viktfördelningen som gjorde den grundläggande uppgiften att öppna locket med en hand ganska besvärligt.

Eftersom chassit är helt metall tog Honor några tips ur Apples spelbok och lade till antennen för WiFi och Bluetooth bakom den bärbara datorn. Så om du vrider den bärbara datorn till 180 kan du se plastantennerna fastna på botten. Uteslutande detta verkar alla komponenter som pekplattan, tangentbordet alla vara anständiga.

Sammantaget slår Honor MagicBook 15 över sin vikt och erbjuder mycket för INR 43k begärt pris.

Anslutningar

Honor har hållit I / Os ganska grundläggande. På vänster sida finns en USB 3.1-port typ A, en HDMI-plats och Type C-porten som stöder både dataöverföring och strömförsörjning (PD) och används för att ladda den bärbara datorn. På höger sida finns det en enda USB 2.0-port och kombinationsljuduttaget.

För oss är anslutningarna på nedre sidan, och vi skulle ha älskat en extra typ C-port för att hålla en docka till den. Eftersom några av de något portar som ett Ethernet-uttag, saknas microSD-kortläsare. Med tanke på företagsanvändarnas perspektiv kanske dessa utelämnanden inte är av intresse, men för en student kan de göra det.

programvara

Honor MagicBook 15 levereras med Windows 10 Home ur lådan. Att få Windows 10 Home build är ganska standard i dessa bärbara datorer och vi kan inte riktigt tänka på en situation där en användare kan behöva flytta till Pro-versionen.

Precis som smartphones, buntar varje OEM dessa dagar också programvara. Vi hittade några användbara som blåt ljusfilter, HONOR Magic-link 2.0 som är användbara för personer med Honor-telefoner som har NFC för att snabbt spegla och överföra filer mellan din telefon och den bärbara datorn.

Tangentbord och pekplatta

Det är här våra tankar är uppdelade. Några av våra teammedlemmar tyckte att tangentbordets kvalitet var anständig medan andra tyckte att tangenterna skulle vara gjorda av billig plast som ger en obehaglig skrivupplevelse. Nycklarna är i sig tillräckligt placerade med reseavståndet bara 1,4 mm vilket är bra för effektiv typning.

Det finns ingen bakgrundsbelysning, vilket är en besvikelse men det är inte riktigt vanligt i den här prisklassen. Det enda som saknas här är en num-pad i full längd, vilket kunde ha varit ett trevligt tillskott. Honor har smart integrerat en fingeravtryckssensor inuti strömbrytaren som sitter till höger om tangentbordet och stöder Windows Hello-drivrutiner.

Honor har flyttat till pekplattan och har utrustat MagicBook 15 med en pekplatta med stor storlek. Den levereras packad med Windows Precision-drivrutiner som ger extra förmåga att använda gester som tre fingrar för att byta skrivbord, tre fingertryck för att starta Cortana. Under våra tester hade vi inte riktigt några problem med pekplattans lyhördhet och känsla.

Visa

Du får en 15,6-tums 16: 9 Full HD-skärm med en upplösning på 1920 × 1080 pixlar. Skärmen blir ganska ljus och användning i hård belysning kommer inte att vara ett problem. Vi ser i huvudsak en 15-tums skärm klämd inuti skalet på en 14-tums bärbar dator med ramarna skärda till ett minimum.

Färgprofilen direkt ur lådan är på den svalare sidan och det kan fixas från skärminställningarna. Vi har en matt skärm så att betraktningsvinkeln inte är på den högre sidan men det hjälper säkert att ge en bättre upplevelse. En annan smidig sak som du kan övervaka är den inbyggda webbkameran inuti tangentbordet. Det är gömt under en nyckel som är ett plus för säkerhet och integritet men du hamnar med en vy uppför näsan under videosamtal som är irriterande och pinsamt.

Prestanda

Prestandan på MagicBook 15 som vi har är förstklassig. Eftersom den bärbara datorn endast finns i en enda SKU har du inte riktigt valet att få en nötare maskin. Medan den nyare generationen Ryzen-processorer är ute på marknaden, har denna Ryzen 5 3500U fortfarande en hel bit.

Indiska SKU: er har 8 GB RAM vid max men det kan utökas upp till 32 GB. Tillsammans med detta har du tillgång till den integrerade AMD Vega 8-grafiken. Det finns inget alternativ för dubbellagring och SKU: n finns tillgänglig i Indien på 256 GB NVMe SSD. Enheten kan också uppgraderas men proceduren är ganska tråkig. Prestandan på enheten är ganska bra med genomsnittliga läsningar som går hela vägen till 3000Mb / s och skrivhastigheter som överstiger 1500Mb / s.

Kommer till ljudet, trots att det är en bärbar dator, är ljudutgången från MagicBook ganska bra. Vi har nedåtriktade högtalare som låter lite små, vilket är ganska vanligt på bärbara datorer med medelstora medel.

Batteri

Den bärbara datorn levereras packad med ett 3,665 mAh 3-cells batteri. I våra tester varade batteriet i cirka 7 timmar med alla nätverksutrustning påslagen, med den bärbara datorn i flygplansläge får du upp till 9 timmar.

Vi får en 65 W PD-laddare med vilken MagicBook kan laddas till 53% n bara en halvtimme medan full laddning tar upp till 1 timme 20 minuter.

Fördelar

Bra byggkvalitet Fingeravtryckssensor Ultraportabel Utmärkt batteritid

Nackdelar

Låga RAM- och lagringshögtalare

Bedömning – Ska du gå för det?

Med all försäljning pågår har priserna på några av de bästa bärbara datorerna högre än detta sjunkit vilket gör att den tilltalande faktorn från MagicBook tas ut. Tillsammans med de begränsade lager som varumärket tar med, blir det till och med mörkare.

Om du lyckades gå förbi allt detta, till ett klisterpris på 43 990 INR, erbjuder Honor MagicBook 15 en balans mellan prestanda och utseende. Vi gillade den robusta metallbyggnaden, 65 W laddning, bra batteritid. Nackdelarna är det låga RAM-minnet och lagringsutrymmet, kanske Honor kan åtgärda detta för framtida modeller genom att ta in fler SKU för den indiska marknaden.

Sammantaget gillade vi Honor MagicBook 15 och det får verkligen vår rekommendation.

0 Shares