HTC MTeoR recension

0 Shares

Vada in i smartphonens ring klädd i en sladding av macho svart och skiffergrå, MTeoR är en glädje att se. HTC har riktat det mot den typ av människor som vill ha en Windows-miljö med snabb åtkomst till e-post men utan att behöva tåla den pinsamma fickbulten som produceras av en PDA i full storlek.

EDGEy-specifikationer

HTC: s telefon är rätt fickstorlek på bara 15 mm tjock och erbjuder 3G och EDGE för snabbare hämtning av e-post och en mer tillfredsställande livlinje till WWW. Nedladdade bilagor hanteras med tillstånd av den förinstallerade Clearvue-programvaran som låter dig visa Microsoft Word-, Excel- och PowerPoint-dokument samt PDF- och RTF-filer; tyvärr finns det dock ingen möjlighet att redigera dem.

Windows Mobile är lika bekant som någonsin och fungerar vackert med Activesync, så att din telefon och Outlook kan dela kontaktinformation, kalenderinformation, uppgifter och e-postmeddelanden. Det går inte att gömma sig för det faktum att gränssnittet ibland känns lite väsande – speciellt när man försöker köra mer än en applikation samtidigt.

Den skarpa 2, 2-tums LCD-skärmen visar webbsidor snyggt och navigering är en siffra tilltalande glädje tack vare joystick med gummi. Knappsatsen är tankeväckande och erbjuder dedikerade knappar för snabb åtkomst till e-post och Internet Explorer; den enda riktiga svikaren är vippkontrollen, som inte svarar och är knepig att använda.

Ett skott i mörkret

Multimedia-cravers kommer troligen att bli besvikna över MTeoR: s speclista. Windows Media Player hanterar en rättvis stapel filformat men det haltar runt och känns inte lika användbart som konkurrenternas programvara. kameran är också långt under pari, kikar ut genom sin lilla lins och ger nattfärgade missfärgade och korniga bilder.

Den utbyggbara minnesplatsen gör det möjligt att klistra på extra musik och programvara, men det här är knappast banbrytande saker. Vi är också lite besvikna över utelämnandet av en framåtvänd kamera för videosamtal.

En att missa då?

Tja, inte nödvändigtvis, men poängen är detta: varför skulle du välja att sprida din hårt förtjänade på HTCs senaste om MTeoR-funktionerna redan visas på alla våra andra favoritmobies? Det skulle betyda att du skulle välja att inte köpa, säg, en N73, en K800i eller en Z400 – som alla är utrustade med 3G-funktionalitet och, med hjälp av de medföljande USB-kablarna och programvaran, kommer de med glädje att klättra i sängen med din dator och synkronisera.

Den här enheten är alltså en kompromiss, och i en värld av telefoner som packar i förstklassiga snappers, radioapparater och större skärmar, ser MTeoR plötsligt ut som att det sprutar ut.

Använd den med …

Stuff Essentials – Bluetooth-hörlurar

0 Shares