HTC One (M8) recension

0 Shares

Ok, “fler kameror” är lite vilseledande – “fler linser” är nog mer exakt.

HTC fortsätter att samvetsgrant motsätta sig megapixelkriget och istället hålla fast vid sina lättfläckande UltraPixel-kanoner. One (M8) har i grund och botten samma 4.1 UltraPixel-sensor som hittades på originalet, men nu har den en dedikerad djupsensor för att skapa det som företaget kallar en Duo-kamera. Och Duo-kameran är en sak.

Kommer du ihåg Lytro, kameran som kunde fokusera efter att du tagit ett snap? The One (M8) har i princip en av de inbyggda. Ta din bild, välj alternativet UFocus och knacka på en punkt på skärmen så blir fokuspunkten med suddighet runt i en vacker bokeh-effekt. Och det är inte en brandfunktion – du kan trycka på för att ändra fokuspunkten så mycket du vill.

Du kan skrika “gimmick” allt du vill – vi är ganska säkra på att många fler kommer att använda refokuseffekten än någonsin kommer att beskära, spränga eller skriva ut sina smarttelefonsnaps.

Det är nyckeln till HTCs strategi. One (M8) tappar för LG G2 när det gäller detaljer, men det är bara riktigt exponerat genom noggrann granskning och zoomning. Använd dina bilder som de flesta gör – för att dela semesterbilder, matporr och selfies – så ser The One lika skarp ut. Dessutom har den en riktigt snyggt balanserad, realistisk men livlig färgpalett och är en sprickande kamera för att fånga festhandlingar – sensorn hittar ljus där andra bara ser mörker, och när den äntligen besegras av ljusförhållandena, dubbel-LED flash fungerar för att balansera färger och producera naturliga hudtoner.

Om du vill ha en gimmick kan du få en. Dimension Plus 3Difierar i princip din bild genom att använda djupgivaren för att räkna ut kanterna på ett valt objekt. Du kan sedan använda telefonens rörelsesensorer för att ändra vinklarna. Även om det inte är felfritt (det kan förväxlas av vissa kanter, vilket skapar en rolig snedvridning av bilden), är det ganska imponerande teknik. Problemet är att det inte finns något verkligt syfte med det – du kommer att göra det en handfull gånger under din första helg med telefonen och sedan aldrig röra vid den igen.

Du kommer dock att använda Zoe Highlights Video-funktionen långt in i telefonens liv.

Mycket älskad av befintliga One-ägare, Highlights grupperar alla dina bilder och video från speciella ögonblick och händelser och gör dem till en rolig montage. Det kan låta lite som vad farföräldrar gör när de kommer tillbaka från semestern, men tro oss när vi säger att resultaten är mycket svalare och mycket mindre tråkiga än så. Dessutom blir höjdpunkterna mer sociala med One M8. Du och dina vänner kan dela dina bilder och video från samma händelse och programvaran kombinerar dem alla automatiskt i en video, till och med så långt att tids-synkronisera partiet så att du kan få olika vinklar i samma ögonblick. Eftersom vi testade den enda sista One M8 i Storbritannien kunde vi inte ge den här funktionen en chans, men det kommer inte att vara ett problem för dem som köper telefonen – det kommer till och med att finnas kompatibla appar för andra Androids och till och med iOS-enheter mycket snart.

0 Shares