HTC One (M8) vs LG G2

0 Shares

Här blir saker intressanta. G2: s 13MP-kamera är utmärkt och den tar detaljerade foton i både ljusa och mörka förhållanden, vilket har hjälpt mycket av dess optiska bildstabilisering.

One M8 å andra sidan blandar upp saker lite. Till att börja med har den hållit samma 4.1 UltraPixel-kamera som prydde originalet. Men det har sällskap.

En andra lins ovanför huvudmodulen registrerar djupinformation, vilket innebär att du kan fokusera på olika motiv i ett tag efter att du tagit det, i Lytro-stil.

Galaxy S5 och LG G Pro 2 uppnår denna efterfokuseringseffekt med programvara, men One M8s dedikerade andra objektiv betyder att den utmärker sig inom detta område.

G2 saknar denna funktionalitet helt och det är en stor vinst för M8, förutsatt att det är en funktion du planerar att använda regelbundet. Även om du tycker att det är en gimmick kan det komma mycket bra för foton som av misstag har det avsedda motivet ur fokus.

One M8 fungerar också bra i svagt ljus, och dess dubbla LED-blixt ger mer realistiska färger och hudtoner, på samma sätt som blixtmodulen på iPhone 5s.

G2 fångar finare detaljer, men om du inte planerar att beskära eller skriva ut stora foton kommer du troligtvis inte att märka några stora skillnader när du laddar upp foton till sådana som Facebook.

Kasta in 4K-videoinspelning och 120 fps-inspelning på M8 (som G2 saknar) och HTC kommer ut på toppen i kamerarunden.

Vinnare: HTC One (M8)

0 Shares