HTC One (M8) vs Samsung Galaxy S5: vägningen

0 Shares

Läckage och rykten kring One (M8): s dubbla kamerasystem var så löjligt noggranna, allt HTC hade att göra var att erkänna att de var korrekta. Den andra bakre kameran medföljer för att spela in djupinformation och arbetar tillsammans med HTC: s UFocus-funktion för att fokusera bilder efter att de tagits. Inte precis ett nytt koncept, det är en idé som började med Lytro-kameran och snart var tillgänglig som en mjukvaruuppdatering för Nokias Lumia-telefoner. Även LG och Samsung har efterbildsfokus på deras LG G Pro 2 respektive Galaxy S5.

Men med två kameror har One (M8) den tydliga fördelen att fånga djupinformation bättre och snabbare än sina konkurrenter. Djupjustering är också mycket mer exakt eftersom bilder tas samtidigt snarare än efter varandra. Fördröjningen mellan bilder, tillsammans med en liten rörelse, kan potentiellt skapa suddigare foton för efterbildsfokusering.

Med samma UltraPixel-sensor som sin föregångare förblir avbildning med svagt ljus den (M8) styrka. Den enda nackdelen är användningen av en lägre 4MP – eller snarare UPP – räkning, så att bilder som är inzoomade har mindre pixlar att visa. Med en 16MP bakre kamera har Galaxy S5 pixlar att spara även när den är inzoomad. Ironiskt nog är One (M8): s främre kamera fäst vid 5MP, vilket ger fler pixlar än Galaxy S5: s 2MP-affär. För selfiemissbrukare kan det vara tillräckligt med anledning att svänga ditt beslut.

Precis som iPhone 5s har One (M8) dubbla LED-blixtar, mer för att förbättra hudtoner än att öka blixtens exponering för fotografering i svagt ljus. Galaxy S5 saknar det, även om dess autofokushastighet är betydligt snabbare än One (M8). Det är också packat med smarta programvarutrick för att få ut mesta möjliga av dina snaps, men för våra pengar implementeras One (M8) bildfunktioner med mer finess.

I slutändan är den här för nära för att ringa. M8: s fokus på fotografering med svagt ljus kommer att tilltala mer för vissa, men för allmänna vardagliga bilder kan vi föreställa oss att S5 ofta skulle ge bättre resultat. Så låt oss kalla det oavgjort.

Vinnare: Slips

LÄS MER: Samsung Galaxy S5 praktisk video

0 Shares