HTC One (M8) vs Sony Xperia Z2

0 Shares

Sony har en lång historia av att producera sprickande bra kamerafoner, och Z2 är det bästa hittills. Den har en 20,7 MP-sensor som är fysiskt stor (1 / 2,3 tum i storlek), vilket ger utmärkta ljussamlingsfunktioner, och kameran har också ett bakgrundsdefokusläge, som tar två bilder och slår ihop dem för att ge intryck av en kort skärpedjup.

På videofronten kan den spela in 4K-bilder (med en upplösning på 3840 x 2160) eller 120 fps 720p-bilder för super slo-mo-uppspelning. Dessutom hjälper SteadyShot bildstabilisering att videor ser solida ut även när dina händer inte är det.

Resultaten är ofta otroliga och konkurrerar med dem du skulle få från anständiga kompaktkameror; endast Nokias Lumia 1020 ger den någon verklig konkurrens när det gäller smartphones. Visserligen är det inte den enklaste kameran för en nybörjare att använda, och läget Superior Auto ger dig inte alltid perfekta resultat. Men lär dig att få ut det bästa av det så får du belöningen.

HTC har också lagt mycket arbete på One (M8) s foto- och videokunskaper, men det har tagit en helt annan inställning till Sony. Som med den ursprungliga använder den bakre kameran en sensor med större UltraPixel-webbplatser, men färre megapixlar – bara 4MP, som den ursprungliga. Vad det betyder är att bilder med svagt ljus är mindre bullriga och skarpare, men också att du inte kan zooma in för att beskära dina bilder utan att de ser blockiga ut.

Ändå hjälper en iPhone 5s-stil dubbel LED-blixt att ge mer naturliga hudtoner och, intressantast, det finns en andra bakre kamera som fångar “djupinformation”; det gör att du kan fokusera bilder efter att du tagit dem (lite som Lytro-kameran). När det gäller video går det 1080p men ingen 4K.

På den framåtvända kameran, är, fram, har One (M8) en 5MP-sensor och 1080p-videofunktioner, medan Xperia Z2 har en 2.2MP-sensor, också kompatibel med 1080p. Så om du är en selfieberoende har M8 en fördel här.

Sammantaget är dock Z2 den tydliga vinnaren här. I svagt ljus tappar HTC det bara, men i nästan alla andra situationer lämnar Sony sin rival i dammet.

Vinnare: Sony Xperia Z2

LÄS MER: De 10 bästa apparna för HTC One (M8)

0 Shares