HTC One Max vs Samsung Galaxy Note 3 – vilken är den bästa phableten?

0 Shares

Galaxy Note 3s byggkvalitet är milevis bättre än det hala plastskalet på det mindre syskonet Galaxy S4, och dess konstläderbaksida ger enastående grepp. De falska sömmarna är dock lite på den klibbiga sidan, så HTC One: s anodiserade aluminiumbeklädnad kan vara en deal-maker för alla som vill ha en förstklassig telefon.

Ändå är One Max inte riktigt den skönhet vi hoppades att det skulle vara. Till skillnad från HTC One’s härliga unibody-design, är dess metallkonstruktion delad av ett vitt polykarbonatband av plast, vilket sänker sin prestige något. Det ser inte ful ut på något sätt, och det avtagbara bakstycket gör nästan gott genom att avslöja en plats för ett microSD-kort (HTC One har inte en sådan).

Galaxy Note 3s bakre skal är också avtagbart och Note 3 har fördelen med ett bytbart batteri medan One Max-batteriet förblir oåtkomligt.

Men det finns mer i livet än material och spår. Stuffrecensent Sophie Charara piskade ut min räknare för HTC One Max-recensionen och räknade ut att den är 31,5% tyngre, 24% tjockare och 9% högre än Galaxy Note 3, innan han ställde den här frågan – är det extra extra värt det bara 0,2 extra tum diagonalt skärmutrymme? Inte för vårt kollektiva sinne: vi tror att not 3 får en bättre balans mellan pixlar och bärbarhet.

(Tänk på att om skärmstorlek är din högsta prioritet, kanske du också vill överväga den massiva 6,4-tums Sony Xperia Z Ultra, som verkligen är mer en minitavla med en telefon som kastas in.)

0 Shares