HTC planerar enligt uppgift One (M8) för Windows Phone, medan Microsoft planerar ytterligare två handenheter

0 Shares

Enligt ett par rapporter har både HTC och Microsoft spännande planer för sina Windows Phone-handenheter – särskilt den förra, som kan ta med sin flaggskepp Android-telefon (bilden) till plattformen.

Engadgets källor har avslöjat att HTC One (M8) för Windows (även känd under kodenamnet W8) förväntas lanseras i slutet av september – åtminstone i USA, där den kommer att finnas tillgänglig på Verizon och eventuellt andra operatörer .

Den fantastiska designen och skärmen på vår nuvarande smarttelefon # 2 i världen i kombination med det lockande gränssnittet för Windows Phone? Det är det mest övertygande argumentet för Microsofts plattform som vi någonsin har hört. Och det kommer enligt uppgift att stödja Voice-over-LTE för högkvalitativa samtal, om inte ur lådan sedan kort därefter via uppdatering.

Inte nöjd med att låta HTC tänka på strålkastaren senare i år – även om det kan göra det ändå – Microsoft avser också att lansera ett par nya enheter.

Den mer spännande av de två har kodnamnet “Tesla”, rapporterar The Verge, och det blir en prisvärd avancerad enhet med en PureView-kamera som ska vara som en smalare Lumia 930 (som vi redan ganska gillar). Inkommande är också den selfie-centrerade handenheten med kodnamnet “Superman”, som har en 5-megapixel front shooter och en 4.7-tums skärm.

Stephen Elop, vice VD för Microsofts Devices Group, visade enligt uppgift båda Nokia-enheterna vid ett företagsmöte den här veckan. Det är ännu inte känt exakt när dessa två telefoner kommer att lanseras, men den här hösten verkar vara en säker insats.

[Sources: Engadget, The Verge]

LÄS MER: Alla versioner av Microsoft Windows blir en

0 Shares