HTC S710 recension

0 Shares

Efter att ha tillverkat lejonparten av världens Windows-drivna mobila enheter har HTC haft mycket övning för att försöka skapa den perfekta smarttelefonen. Dess senaste stjärna, S710, är ​​ett fantastiskt försök att kombinera QWERTY-användbarhet med en standardformfaktor.

Nyp en tum

Trots att han njuter av några proteinshakes och väger 140 g, är det inte för mycket av ett fickfyllmedel och har identisk vital statistik med den ganska smala Orange SPV C600. Då kommer du ihåg att det finns ett QWERTY-tangentbord som gömmer sig i magen, och designen verkar desto mer imponerande. Även med utrymmesbegränsningarna känns tangentbordet inte trångt eller besvärligt.

S710 är också en av de första smartphonesna som anammar det nya Windows Mobile 6.0 OS. I ett ögonblick verkar lite ha förändrats men Microsoft har strykt ut buggarna och förbättrat e-posthanteringen för att efterlikna funktionaliteten i ditt skrivbordsutsikter. Den använder också den nya Microsoft Office-upplevelsen där redigering av Word- och Excel-dokument på telefonen inte påverkar den ursprungliga formateringen. Inte väldigt spännande, men ändå användbart.

Surf är uppe

Webbsurfing är också en glädje. Ovanstående 2,4-tums skärm betyder att du fortfarande får ett stort fotavtryck för att se dessa webbsidor, och det växlar lätt till liggande läge. Intensiva surfsessioner tömmer inte heller batteriet lika mycket som andra smartphones – ahem, Nokia N80 – och det varar fyra till fem dagar innan det går ut.

Det är ingen Walkman-telefon, men en ny ljudhanteringsmeny dyker upp när du aktiverar Windows Media Player, vilket gör det mycket lättare att sortera i ditt musikbibliotek. Det finns också stereo Bluetooth för trådlös streaming.

S710 kan vara kompakt, men den har inte offrat sina funktioner för den smala kroppen. Med det anmärkningsvärda undantaget 3G – EDGE tar upp tyglarna när du är utanför en Wi-Fi-zon – det har tillräckligt med eldkraft och QWERTY-bekvämlighet för att ta emot smarttelefonens stora pojkar.

0 Shares