HTC Touch recension

0 Shares

Nu vet vi varför Apple normalt håller nya produkter hemliga tills de är redo att leverera dem. Tillkännagivande av iPhone månader före lansering har gjort det möjligt för konkurrenter på flottan att få sina iPhonies att marknadsföras i intervallet.

HTCs Touch är den senaste av dessa. Det är en kompakt och subtilt snygg enhet som undviker bladen av Pradas silver för ett dämpat svart fodral, varav det mesta framsidan tas upp av en jättestor skärm på 2,9 tum.

Gå med FLO

Det är här som HTCs TouchFLO-teknik markerar den här telefonen som lite speciell. Precis som Apple hävdar HTC att det är skärmteknik som kommer att revolutionera hur vi använder pekskärmsenheter, så att du kan använda dina fingrar såväl som den medföljande pennan och därför göra den till en telefon med en hand.

Och det fungerar mycket bra; det gör det åtminstone när du är i området som är dedikerat till dess användning. Om du håller dig till den skräddarsydda men bekanta sidan med Windows Mobile 6 idag är det bättre med pennan.

Men en solid svepning uppåt från HTC-logotypen till toppen av skärmen tar fram den trekantiga TouchFlo-skärmen, som har ett liknande, förenklat utseende till iMacs “menyskärm”. Härifrån kan du välja att komma åt videospelaren, 2MP-kameran eller musikspelaren, eller annars svepa höger till vänster för fler alternativ som e-post och webben, eller vänster till höger för en smart nio-personers, fotoaktiverad snabbkontaktskärm .

Känslig för din beröring

Touch kan se skillnaden mellan finger och penna kontakt – så att du kan vara mindre exakt med din siffra, men ändå få rätt resultat. Men du måste trycka hårdare än väntat för att få kontrollerna rätt.

Vi godkänner också att 1 GB avtagbart minne är tillgängligt utan att ta bort batteriet och inkludera både Wi-Fi och Bluetooth-anslutning. 3G skulle dock inte ha gått fel, och medan musikspelaren är enkel att använda och kan ge utmärkta resultat med de medföljande öronknopparna, godkänner vi inte avsaknaden av en standard 3,5 mm-kontakt så att dessa kan uppgraderas.

Vi är inte riktigt dit den här telefonen riktar sig. Det är uppenbarligen en imponerande multimediaenhet med förstklassig skärm och en mycket kapabel smartphone, men avsaknaden av ett utskjutet tangentbord som det på HTCs P4350 gör det mindre än tilltalande som ett seriöst affärsverktyg.

0 Shares