HTC TyTN II recension

0 Shares

Symbian-fans är för närvarande bortskämda i avdelningen för hardcore-affärssmartphones tack vare Nokia E90 Communicator. Den har ett lyxigt QWERTY-tangentbord, snabba HSDPA-hastigheter, en 3,2 MP-kamera och all PIM-funktionalitet som en gängande chef kan önska sig.

Men hur är det med Windows Mobile OS? Tja, Microsoft fanboys borde inte förtvivla – smarttelefonspecialisten HTC har precis presenterat en mäktig utmanare i sken av HTC TyTN II. Det är en tanke som är för skrämmande för vissa, men den här stora affärskärleken matchar E90 pund för pund.

Odjuret i dig

TyTN II är ett stort steg upp från originalet i både funktioner och tonnage. Kosmetiskt är dess redesign inte radikal men dess snyggare linjer och mörkare slaggråfärg gör att den ser väldigt prosaisk ut.

Men för att hysa den nya kraftfulla funktionsgruppen har den fått lite flab och om du inte har industriella uppställningsfickor kommer 190g TyTN II att shuntas till portföljen.

För att tävla med E90: s bärbara datorform har HTC monterat en lutande displaymekanism. Skjut upp telefonen (skärmen växlar automatiskt till liggande) och diskreta integrerade gångjärn gör att du kan vinkla skärmen upp till 45 grader.

Den är utformad för att göra webbläsning mer ergonomiskt tilltalande via den pennstyrda 2,8-tums pekskärmen och om du har läckra siffror kan du till och med komma undan med pek-typning med den otroligt rymliga knappsatsen.

Webbsurfning med full fetthantering via Pocket Internet Explorer-webbläsaren är också snabb tack vare HSDPA med 3,6 Mbps smaksatt (operatörer uppgraderar sina nätverk för att hantera dessa nya hastigheter när vi talar) och Wi-Fi express. Hur som helst är TyTN II mycket gynnsam för World Wide Web som läser på humlen.

Rätt riktning

Som förväntat drivs den här enheten av det senaste Windows Mobile 6-operativsystemet, så lönerna är underbara med push-e-postmeddelanden med bilagor, Outlook-synkronisering, Word, Excel, PowerPoint-dokumentläsning och redigering bland andra nya tweaks och små förbättringar.

Varna dock, e-postinställningar är fortfarande inte BlackBerry-lätt.

Inbyggd GPS är den uppenbara bunk-up från TyTN, och HTC bäddar in ett provpaket från pålitliga och kända sat-navers TomTom. Du måste klara av den kompletta Navigator 6-lösningen, men vi var särskilt imponerade av sputnik fix-tiderna från en kall start. Vi tidsinställde det på under en minut vilket är enastående.

RAM-raid

Andra framsteg på den ursprungliga jätten är en RAM-boost till 128MB – vilket gör den snabbare än sin föregångare när den startar och kör program och appar – medan kameran nu är tre megapixel stor, packar autofokus, vitbalans, självutlösare och en del av fotoeffekter. Tyvärr finns det ingen blixt men bilderna är nästan utskrivbara, om de ibland lider av överexponering.

Det är också värt att notera, om du inte har råd med TyTN II: s plånbok-baserade SIM-fria pris, så har T-Mobile sin egen version, MDA Vario III, gratis på utvalda tariffer. Både HTC TyTN II och Nokia E90 är kraftfulla mobila mammuter – att välja mellan de två kommer verkligen att bero på ditt OS-trohet och om du har en mjuk plats för pekskärmar.

Relaterade recensioner

Nokia E90 Communicator

Sony Ericsson P1i

HTC Touch

0 Shares