Huawei Ascend P7 recension

0 Shares

Huawei vill tydligt göra ett uttalande med Ascend P7. Efter år med att göra knubbiga plasttelefoner som ofta kostar mindre än en runda drycker i en nattklubb i London, vill det spela med de stora pojkarna.

Det har försökt att göra detta med en supertunn metall- och glasdesign som producerar en av de mest kompakta 5-tums telefonerna som någonsin tillverkats i den 6,5 mm tunna Huawei Ascend P7. Men kommer någon att märka det?

Det är inte en grävning i Huaweis kamp för att få folk att känna igen – än mindre uttala – sitt namn. Det är bara så att när du väl har nått en viss tunnhet blir skillnaden mellan en milimeter eller två mycket mindre uppenbar, särskilt när telefonen har en så allvarlig, boxig design. I verkligheten känns P7 ungefär lika tunn som en iPhone 5S.

Utseendet är väldigt mycket iPhone-liknande också. Huawei Ascend P7-sidorna är aluminium i iPhone 5S-liknande stil och fram och bak och super-platta glaspaneler – sa någon iPhone 4S?

100 procent original är det kanske inte, men Ascend P7 känns och ser ganska dyr ut. Tack vare allt glas och metall böjer det sig inte alls under tryck (en Galaxy S5 gör det), och snarare än att ha en pop-off-baksida använder den metallfack för sina SIM- och microSD-kort. Du får bara 16 GB lagringsutrymme, så Huawei kunde inte riktigt komma undan utan att lägga till en kortplats.

Inte alla delar av Huawei Ascend P7-designen är en direkt smash – aluminiumet är lite för glänsande, det finns en ganska gammal ram över och under skärmen och några av sömmarna kan vara subtilare. Men det är säkert Huaweis smartaste telefon hittills, med ett extra lager glas till förra årets Ascend P6, som faktiskt var ännu tunnare.

Jämfört med några av de senaste Androids är det också ganska lätt att hantera. Huawei har inte gått överbord med skärmstorleken.

Och för ljud är Huawei Ascend P7: s interna högtalare anmärkningsvärt OK med tanke på att allt du ser om det är en 2 mm tjock silverremsa på baksidan. Det är mono och det är inte så högt som LG G3 eller Xperia Z2, men det har den extra biten av mellanliggande nötkött för att förhindra att det låter så tunt som en av visselpiporna gjorda av ett grässtrå. Det är inte så illa alls.

LÄS MER: Samsung Galaxy S5 recension

0 Shares