Huawei kan lansera en hopfällbar telefon i början av 2019

0 Shares

Huawei har också hoppat vidare till den hopfällbara telefonvagnen, som i alla fall verkar vara nästa modefluga som har fångat på teknikens värld. Och företaget tros arbeta övertid bara för att få manteln att vara världens näveföretag att komma med en hopfällbar skärm, med en lansering som förväntas någon gång i början av 2019 själv.

Tyvärr förväntas inga andra detaljer just nu, förutom att Huawei arbetar med Beijing Oriental Electronics BOE för att få de fällbara skärmarna. Företaget kanske inte har en omedelbar kontakt med de flesta läsare, men det har funnits sedan 1993. Det är mer känt för sina skärmar och ett samarbete med Apple för att leverera LCD-paneler för iPhones råkar vara dess största anspråk på berömmelse.

Men som The Verge rapporterade kommer Huawei att förlita sig på flexibla OLED-paneler för att ge form åt sina hopfällbara telefondrömmar. Exakt hur saker kommer att gå ut här är det som någon gissar just nu. Det har redan visats några hopfällbara telefoner på olika mässor över hela världen, men de har varit mer för att skapa ett surr än att ha en verklig avsikt att göra dem tillgängliga på kommersiell basis.

Huawei är inte heller det enda företaget som är känt för att arbeta med hopfällbara skärmar. Några andra som Motorola och LG är också kända för att arbeta på egen hand med vikbara telefoner. För att inte nämna att Microsoft också har den ordspråkiga Surface-telefonen som håller på att ha en av de längsta graviditetsperioderna för någon enhet på senare tid.

Vidare, oavsett hur fascinerande konceptet med vikbar telefon kan verka just nu, det är något som allvarligt saknar en föregångare just nu. Som sådan är ingen säker på hur saker fungerar bäst med vikbara skärmar och så vidare. Vi har haft prototyper av båda modellerna där de vikbara telefonerna böjer sig längs eller de som böjer sig längs bredden.

Samsung har också gjort en hel del ljud i detta utrymme och rapporteras också vara i avancerade steg för att faktiskt lansera en. Det råkar vara det enda andra företaget som också rapporteras lansera en vikbar telefon med kodnamnet Galaxy Y någon gång senare i år eller tidigt nästa år.

0 Shares