Huawei lämnar Apple i sin backspegel

0 Shares

Det fanns en tid där Apple dominerade världen, och det beror främst på att Apple har typ av cementerat sig som ett modemärke. Men inte längre. Kinesiska smartphonegiganter har äntligen gått över Apple i smartphones som skickades förra kvartalet.

Huawei skickade 54,2 miljoner smartphones in under andra kvartalet 2018, vilket är en ökning med 40,9% jämfört med föregående år vilket är en enorm prestation. Apple å andra sidan levererade 41,3 miljoner telefoner, en ökning med 0,3 miljoner jämfört med året innan. Samsung är dock fortfarande topphundar och levererar 71,5 miljoner enheter.

Du måste komma ihåg att Huawei har en mycket stark position i Kina med en marknadsandel på 27%. Huawei har också haft en mycket framgångsrik körning med sin nya P20 Pro som har gett dem sju miljoner enheter levererade, så en procentdel av deras totala leverans är skyldig den handenheten.

För att ge dig full omfattning av Huawei-familjen, gör de både premium- och budgettelefoner. Deras Nova-serie som har visat sig populär i Asien och även deras Honor-varumärke, vilket är en utgångspunkt för det mer premium Huawei-erbjudandet.

Kommer Huawei att stanna på andra plats ovanför Apple och nedanför Samsung längst fram? Jag tvivlar på det. När vi går längre mot Q4 och julperioden släpper Apple vanligtvis nya telefoner, vilket ger större efterfrågan på köp. Men för tillfället har Huawei gjort ett fantastiskt jobb med att slå Apple ut ur sin plats två.

0 Shares