Huawei MateBook första intryck granskning

0 Shares

Huawei Matebook-skärm

Vid MWC 2016 har Huawei tillkännagett MateBook 2-i-1-surfplattan och går in på en ständigt växande marknad som redan är befolkad av Apples iPad Pro och Microsofts Surface Pro-enheter.

Den Intel-drivna MateBook riktar sig till affärsanvändare och ger mobiliteten hos en smartphone med kraften och prestandan hos en bärbar dator, vilket gör det möjligt för den moderna mobila arbetskraften att arbeta när som helst och var som helst.

Vi kom närmare den nya enheten idag och jag måste säga att jag blev imponerad. För det första ser det bra ut, vilket nu är en viktig faktor i näringslivet eftersom dagens kunder vill ha stil lika mycket som substans. MateBook har en skarp, snygg design med skarpa linjer och precis rätt mängd ram.

Det är också tunt (bara 6,9 mm, vilket är detsamma som iPad Pro) och lätt (väger 640 gram), så det är relativt bekvämt att hålla den i ena handen under korta perioder. Ur en stilperspektiv markerar det alla rutor både på nära håll och längre bort och är lika bra som Apple och Microsofts ansträngningar.

Huawei Matebook tillbaka

Även om jag inte fick chansen att verkligen testa prestanda, fungerade MatePad så smidigt som du förväntar dig under en snabb fiol. Appar laddade snabbt och smidigt – även när flera var öppna samtidigt – med Microsofts Windows 10-operativsystem som drivs bra. Du måste kunna använda enheten i några dagar för att verkligen testa dess gränser, men med tanke på att det är ett produktivitetsverktyg kan du förvänta dig ganska smidig segling i de flesta situationer.

Huawei Matebook-penna

Låt oss gå vidare till pennan. MatePen kostar ytterligare 59 $ och efter att ha spenderat lite tid på att spela med det är jag benägen att säga att det är värt det extra utlägget. Först och främst är det bekvämt att hålla med en räfflad sektion i mitten så att den inte lätt glider ur handen. Det är en ruta kryssad.

För det andra ser det bra ut – mycket snyggt och professionellt utseende – och passar bra med MateBook när det placeras tillsammans. Det är en annan fästing. Men förutom allt detta har den också några smidiga funktioner – nämligen laserpekaren och bildspelets navigeringsknappar – som skulle göra det svårt att säga nej också.

Huawei Matebook 2

Att använda MatePen är också en glädje. Det glider smidigt över skärmen och är mycket känsligt för tryck- och riktningsförändringar. Ju hårdare du trycker på, desto tjockare blir linjen du ritar och till och med mina värdelösa konstfärdigheter fick se tillräckligt ut. En annan smart touch är att du kan vila din skrivhand på skärmen när du använder pennan utan att påverka utmatningen, vilket ger en helt naturlig skrivposition.

Sammantaget tror jag att Huawei har en seriös enhet på sina händer som har potential att bli en seriös tagg i Apple och Microsoft. Det beror på lansering i Asien, Europa och Nordamerika inom de närmaste månaderna, med priser som börjar på $ 699.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en publikation för Net Communities Ltd. Alla rättigheter förbehållna.

0 Shares