Huawei Nova 2 praktisk granskning

0 Shares

Detta är den första telefonen jag har provat med Huaweis egen Kirin 659 CPU inuti. Det kanske låter som ett riktigt steg ner från Kirin 960, du hittar i P10 en P10 Plus, men det är fortfarande ett oktakärnchip med fyra 2,36 GHz högpresterande kärnor och fyra 1,7 GHz med låg effekt.

I kombination med 4 GB RAM-minne fanns det tillräckligt med kraft för att köra Android Nougat smidigt – även med Huaweis EMUI-hud som körs på toppen och en hel mängd förinstallerade appar som fyller på det interna lagringsutrymmet. Vilket är vanlig praxis för alla telefoner i Kina, tydligen.

Jag skulle lätt förvänta mig att den håller sig mot Snapdragon 625 som du hittar i de flesta andra mellantelefoner.

Mali-T830 GPU kändes också som en bra matchning till 1080p-skärmen, även om de medföljande pusselspelen inte var exakt de mest grafiskt instensiva apparna du hittar i Play Store.

Den mindre Nova har 64 GB inbyggt lagringsutrymme, medan den större Nova Plus tar upp detta till 128 GB. Hur som helst kan du lägga till ett microSD-kort i den andra SIM-kortplatsen om du har lite utrymme.

Batteriets livslängd är det enda andra stora området där de två telefonerna går åt varandra. Nova 2 har en 2950mAh-cell, men den större Nova 2 Plus ger plats för en högre kapacitet på 3340mAh.

I allmänhet bör båda telefonerna enkelt ta dig igenom en arbetsdag – speciellt eftersom de båda har 1080p-skärmar. Det finns ingen strömbesparande QHD-upplösning att oroa sig för här.

Jag fick dock inte en chans att faktiskt testa det där – ett fullbatteritest måste vänta på en fullständig recension.

0 Shares