Huawei säljer fler smartphones än Apple

0 Shares

Huawei P10

Med ett par anmärkningsvärda undantag rankas Apple konsekvent som den näst största smartphone-tillverkaren baserat på försäljning. Det är något vi har vant oss vid. Ingen annan leverantör, utom Samsung, har lyckats slå den.

Tja, tills nu, det är. Enligt en ny rapport från Counterpoint, gick Apple över av Huawei, som visade en mycket stark prestation under andra halvåret.

“Detta är en viktig milstolpe för Huawei, det största kinesiska smarttelefonmärket med en växande global närvaro. Det talar volymer för den här främst nätverksinfrastrukturleverantören om hur långt det har vuxit i konsumentmobilen för mobiltelefoner under de senaste tre till fyra åren. global skala som Huawei har kunnat uppnå kan hänföras till dess konsekventa investering i FoU och tillverkning, tillsammans med aggressiv marknadsföring och försäljningskanalutvidgning, säger Counterpoint-forskningschef Peter Richardson.

Huawei överträffade Apple för första gången i juni, vid en tidpunkt då iPhone-försäljningen slog till. Det fortsatte att ligga före Apple också i juli, även om klyftan är mindre än föregående månad. Vi har ingen information från augusti, men det är möjligt att Huawei lyckades behålla sin plats också förra månaden.

Apple är inte som starkast under kvartalet innan nya iPhones lanserades. Det har dock sitt bästa kvartal året nästa, det är då det är mycket troligt att företaget återtar andraplatsen på pallen. IPhone 8 och iPhone 7s och iPhone 7s Plus förväntas presenteras nästa vecka och kommer att säljas under de följande veckorna.

Juli-Pulse-Huawei-överträffar-Apple-Counterpoint-Research-768x718

Counterpoints rapport avslöjar också information om de mest populära smartphones i juli. Listan leds av iPhone 7, som följs av iPhone 7 Plus och Oppo R11. Det finns ingen Huawei-enhet i topp 10, men det finns fyra Samsung-smartphones listade, nämligen Galaxy S8, Galaxy S8 Plus, Galaxy J7 Prime och Galaxy A5 2017.

0 Shares