Huaweis Ascend Mate 7 phablet lägger till fingeravtrycksläsare, aktiverar sina åtta kärnor efter behov för att spara …

0 Shares

Om du prenumererar på filosofin att större är bättre, kolla bara på Huawei Ascend Mate 7, som har ett utbuktande specifikationsblad för företagets senaste Android 4.4-phablet.

Ascend Mate 7 kastar vanliga namnkonventioner åt sidan, som efterträdare till Mate 2; kanske “7” verkade som ett lyckligt medium mellan 6-tumsskärmen och de 8 processorkärnorna? Oavsett fall är det en avancerad, prestandadriven telefon.

Oktakärnarkitekturen använder företagets egen Kirin 925-process, som har fyra stora A15 1,8 GHz-chipsets och fyra mindre A7 1,3 Ghz-chipsets. För att spara på batteriets livslängd kommer Mate 7 att använda de mindre strömkrävande chipsen för enklare appar och starta bara andra när de spelar spel eller media, eller när de använda chipsen börjar närma sig kapacitet.

Batterilivslängden borde dock inte vara ett stort problem, med ett enormt 4100 mAh-batteri i det häpnadsväckande tunna fodralet. Beviljas att den 6-tums 1080p-skärmen borde ge lite seriös juice, men Huawei hävdar att du får mer än två hela dagars uppskattade användning på en enda laddning.

0 Shares